hellge

4203 inlägg · 40504 besökare

Historik

·
Timrå IK > Sv: HockeyAllsvenska finalen Timrå IK - Leksand
Duncan: Sakta i backarna nu. Det gäller denna matchserie och nästa.

Sedan får ni vänta 50 år igen :)
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: HockeyAllsvenska finalen Timrå IK - Leksand
El Maco och ni andra Tikar:

Man har på 50 år aldrig hört mig säga detta. Idag är det världspremiär:

HEJA TIMRÅ!
+26
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Sawchuk: Enligt mina efterforskningar är ÖKA - KÄMPA riktigt gammal. En bra bit över 40 år, faktiskt. När jag satt och gick igenom gamla matchprogram och Modoiten fanns det belägg för att den användes redan 1973.

Det innebär i så fall att ÖKA - KÄMPA är relativt tidig även internationellt sett. Själva modern till all läktarsång hittar man vid Merseyside där Liverpoolfansen började sjunga Beatlessånger på The Kop. Här från 1964:

https://youtu.be/XNboU_PbZMY?t=50s
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Costanza: Tommy Pettersson! Finns väl ingen som kan jämföra sig med Pettersson som Luleå-dödare. Hans record är helt fantastiskt. Det borde vara ett bra uppslag till intervju för ÖA.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Rytter:

Vad det gäller juniorerna som många tänker att Modo ska bygga kring, såsom Wernblom Jr med flera är det inte alls säkert att de stannar ens till J-20. Enligt mina källor kommer ovan nämnda superlöfte att spela juniorhockey i Nordamerika och ta sig den vägen till NHL. Vad jag förstår överväger Jr att inte ens söka in på hockeygymnasiet.

Att Modo spelar i hockeyallsvenskan eller SHL påverkar inte detta.

Att juniorer inte längre är lojala mot sina klubbar såsom många spelare var förr är numera ett känt faktum. Fast det verkar som individualismen utvecklat sig ännu mer. Numera tänker de inte ens tanken. Man tittar enbart på snabbaste vägen. Hur och vad kan utveckla mig bäst. Man bryr sig inte om klubbmärket. Det finns ingen lojalitet mot klubben som fostrat dem. Man tittar enbart på vad som kan utveckla sig själv som individ, enbart den snabbaste vägen till Nordamerika och pengarna.

I många fall är det inte heller bara spelarna själva som styr. När det gäller Wernblom, Olofsson, bröderna Hedberg i Leksand och många andra har deras pappor haft stort inflytande. Personligen tycker jag att det känns olustigt att driver och bestämmer deras lovande söners öde. De på något sätt visar sin girighet genom sina barn

I Olofsson-fallet sägs det vara en pappa som ruttnade på Modo för att de valde nordamerikaner istället för Jesper. Och Ottawa-scouten Anders Forsberg hjälpte dem att straffa Modo så att de inte ens fick förhandla. Men nu spelar detta inte någon roll längre då Modo är degraderad och Victor kan gå var han vill.

Byberg sa i TV att nu är det slut med att värva nordamerikaner och att nu skulle grannens pojk spela. Faktum är att även den vägen, dvs att satsa på egna juniorer också verkar vara stängd. Grannens pojk vill inte spela. Grannens pojk sticker till Nordamerika redan innan de har blivit färdiga elitspelare.

Jag är pessimist när det gäller Modo. Jag vill inte vara, men jag är. Jag är rätt säker på att vi kommer att bli ett nytt SSK, ett nytt Löven, ett nytt Timrå. Inget ont om dessa anrika klubbar. Men de spelar inte i landets högsta serie och ser inte ut att komma upp i en nära framtid.

Kanske har jag fel. Kanske är hockeykulturen så stark att den lyckas göra oss stora igen.

Den som lever får se. Under tiden åker jag på derby borta mot Löven...
+10
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Lycka till!
skoskavf:

Det stämmer som du säger att vi varit på väg ur en längre tid. Vi hade t ex varit ur redan i fjol om inte SHL beslutat sig för att utöka serien.

Att spela tre kval på fem år är som gjort för att åka år. Ibland studsar allt fel. Det gjorde det i år. Egentligen har det studsat fel hela säsongen. Från dag ett.

Jag försöker inbilla mig att det ska bli skoj med derby mot Timrå. Och lite trevligt att åka tåg till Umeå och Löven.

Fast det är nog bara inbillning.
+6
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
dempa: Wikegård kan inte heller säga Schweiz. Känns viktigt att påpeka :)
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Biljettförsäljningen rullar på, ser det ut som

Biljettläget 21/3
14:00: 4709

Biljettläge 22/3
10:00: 5301

14:00: 5415

Biljettläget 23/2
08:00: 5754

Det innebär att vi säljer 50 biljetter timmen om man räknar bort nätterna. Enligt mina beräkningar kommer det bli 7051 åskådare :)
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Monno: Ouch, hyfsat straff. Han får vara glad att han fick tidsbestämt straff :)
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
bj21: Ambroo var värst och fulast i truten
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
bj21: Tror inte det finns något intresse för dessa att återkomma. Jag försökte få tillbaka några. Det gick sådär :)

Det finnas en uppfattning, med all rätt, att somliga skribenter (även modoskribenter) fastnar i samma spår och ältar personliga vendettor i evigheter. Det är synd att det är på det viset.

Sedan vete fan om det var så mycket bättre förr. Tror t ex inte att det var färre troll. Andra troll möjligtvis, men inte färre

Jag tycker det är lite kul ändå att forumet lever vidare
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Harry Luras:

Bägge gamla HS-ikoner. Numera bojkottar de stället :)

Det är två kinkiga gubbtjyvar. Fast jag misstänker att de läser här. Visst gör ni? :)
+3
Kommentera


MoDo Hockey > Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Sällsynt intressant intervju med Emil Pettersson om de tempofattiga träningarna under Huras

http://www.allehanda....g#Ishockey
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Carl Lejonkräk: haha. Så är det naturligtvis :)
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Gillar att Modo får spela i rött. Har alltid ogillat det mesiga vita stället. Fast å andra sidan har Modo tagit bägge sina guld i det vita, som Björn W brukar påpeka.

Men jag undrar varför Leksand bjussar Modo på att få spela i rött. Bra för oss. Korkat av dem.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Saxat från modohockey.se

Andreas Johansson inför match två mot Leksands IF

MODO Hockey vann den första matchen i bäst av sju-serien mot Leksands IF och nu väntar match två i Dalarna på tisdag kväll. "Vi ser fram emot matchen i Tegera Arena och de enda sakerna jag kan komma att ändra på är om jag sett några detaljer på video som vi kan förbättra", säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson inför matchen.

MODO leder med 1-0 i matcher efter söndagkvällens första möte mot Leksands IF i kvalspelet till SHL 2016/2017. Den första matchen i Fjällräven Center slutade 5-0 efter mål från Victor Olofsson (2), Gustav Possler, Emil Pettersson och Ludvig Nilsson.

– Det var en okej start på en tuff matchserie där vi var lite rostiga men hittade ett sätt att vinna matchen. Vi hade inte spelat på ett par veckor innan söndagens match så det var lite ovisst inför nedsläpp men jag tycker att vi hanterade situationen bra. Men jag tycker att vi har en växel till i framför allt pucktempot, säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson.

Resan i bäst av sju-serien går nu till Dalarna dit MODO Hockey reste med buss under måndag förmiddag för övernattning till tisdagkvällens match.

– Vi sover två nätter i Dalarna och det är bra att gruppen får spendera mycket tid tillsammans, det är så det ska vara att spela hockey. Vi hinner med både matchvärmning innan match och en träning på onsdag morgon innan vi reser tillbaka till Örnsköldsvik. Vi ser fram emot matchen på tisdag kväll i Leksand, säger Andreas Johansson.

MODO spelar i rött - på bortaplan

En intressant detalj inför tisdagens match är att Leksand spelar i vitt på hemmaplan vilket innebär att matchdräkterna kommer att vara samma under hela serien. MODO Hockey spelar med andra ord i sina röda matchställ på såväl hemma- som bortaplan under kvalspelet mot Leksand.

Läget i laget

MODO Hockey reser till Leksand med samma trupp som senast. Albin Carlson åker med medan Peter Öberg och Jesper Lindgren inte är aktuella för spel.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Rytter och leo: Pratade med en person igår med viss insyn. Han påstod att en anledning till att Olofsson skulle vilja lämna sägs vara den kontrovers han hade med Andreas Johansson tidigare i vinter, där Victor blev bänkad under en vecka till synes utan anledning. Olofsson blev också beordrad att köra en massa extra skridskoträning.

Om detta nu är huvudanledningen har jag ingen aning om. Men om det är sant kan man tycka två saker. För det första har Johansson åter igen visat sig allt för fyrkantig och osmidig i relationer. (Han har ju faktiskt gjort sig känd för detta. Bl a i HV)

För det andra kan jag tycka (om nu detta är sant) att Olofsson överreagerat och handlat i affekt.

Nu är detta spekulationer och inget som heller kommer kunna bevisas. Jag hoppas innerligt att han stannar. Sällan har det kommit fram spelare som har sådana skills som just honom. Hans kurva kommer stiga i många år framöver. Med rätt medspelare kan han kunna vinna poäng- och framförallt måligan i serien.

En annan detalj som nämndes i samma sammanhang var att Skellefteå också hade ryckt i honom.

Nåja, om han inte är klar för någon av dessa hoppas jag Modo frigör pengar och satsar en diger bunt på Olofsson
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
McFire: Ok, jag har ingen jättekoll på detta. Ser bara att de förlorar hela tiden
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Tarasov: Fast såsom Winnipeg tar poäng nu måste alla vara missnöjda. De sjunker som en sten och är hjälplöst sist i sin division

Hur ska skulle det kunna var roligare om Sedinarna stannar i NHL? Jag medger att det verkar osannolikt att de skulle byta ut en tillvaro med en l på 60 miljoner till en med 3 millar. Det är inte alla som som skulle sänka sin lön 20 gånger, kan man gissa
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Sedinarna verkar ha ruttnat på sina lagpolare. Dags att komma hem?

http://www.allehanda....r-sig-inte

Även Winnipeg verkar totalt ha kört fast. Klubben borde vara intresserad att köpa ut svindyra Tobbe Enström?
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Biljettförsäljningen kl 13:00: 5402

Kanske kan det orka upp till 6000
Kommentera

MoDo Hockey > MoDo - Leksand, bäst av 7
MODO Hockey tar emot Leksands IF när bäst av sju-serien för en plats i SHL 2016/2017 inleds på söndag kväll när pucken släpps 19:30 i Fjällräven Center. "Jag har aldrig tidigare sett en så fokuserad grupp då det varit ett enormt drag på alla träningar under speluppehållet. Alla längtar efter att släppas ut på match för att prestera och vi vet hur bra vi är", säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson inför matchen.

På lördag förmiddag tränade MODO Hockey på is inför den första matchen i kvalspelet mot Leksands IF. Det var ett fokuserat lag på isen och tränare Andreas Johansson är nöjd med uppladdningen och träningarna under uppehållet sedan sista matchen i SHL.

– Vi har fått de svar vi velat på träningsupplägget och spelarna ser pigga och fräscha ut. Det har varit tempostarka träningar och vi körde en annan typ av träningen i början av uppehållet för att sedan spetsa till och finslipa detaljer i slutet av perioden. Gemensamt för alla träningar har varit högt tempo och bra intensitet, vilket vi efterstävar oavsett vad vi tränar.

"Det är dags att sluta upp tillsammans"

Nu väntar den första matchen i bäst av sju när MODO Hockey har hemmaplansfördel och serien startar i Fjällräven Center på söndag kväll. Efter träningen var stämningen god i katakomberna och i omklädningsrummet, men allvaret och matchfokus var ytterst påtagligt.

– Det har varit ett ruggigt bra fokus hela veckan och vi ska ta med oss precis det in i den första matchen. Vi ska även ta med oss bestämdheten i allt vi tar oss för och nu ser vi bara fram emot matchen där det var bra för oss med ett uppehåll för att kunna ladda om, säger Andreas Johansson och avslutar:

– Jag hoppas även att alla Ö-viksbor har laddat om ordentligt. Det är dags att sluta upp tillsammans och jag kan inte nog betona hur viktigt stödet från läktarplats är för laget. När dessutom biljettpriset är sänkt i kvalet finns det ingenting att tveka på, det är dags att sparka av sig innetofflorna så ses vi i arenan på söndag.

Läget i laget

Peter Öberg inte är aktuell för spel när han fortsätter sin rehabilitering efter hjärnskakning. Jesper Lindgren har drabbats av en förkylning, men i övrigt är alla spelare tillgängliga för spel.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Djurgården - MoDo, TISDAG 1 MARS 19:00, HOVET
MODO Hockey kommer senast från seger i lördagens möte mot Frölunda på hemmaplan och nu väntar möte mot Djurgården på Hovet i Stockholm dit laget reser för match 19:00 på tisdag kväll. "Vi har en bra stämning i laget, en stark tro på det vi gör och vi ser alla fram emot utmaningen som väntar", säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson inför matchen.

MODO Hockey besegrade Frölunda på hemmaplan under lördagkvällen där slutresultatet skrevs till 4-2. Frölunda reducerade och kvitterat MODO:s 2-0-ledning i inledningen av den andra perioden men efter timeout blev 2-2 till 4-2 inom loppet av 18 sekunder.

– Vi inledde matchen lite avvaktande men efter vi gjorde 1-0 spelade vi väldigt bra. Dock fick vi en svacka där Frölunda gjorde två stycken mål, men även det klarade vi ut och kunde avsluta matchen med ett riktigt stabilt försvarsspel där alla var med på vad som gällde och krigade fullt ut för att behålla ledningen, säger Andreas Johansson och fortsätter:

– Misstag och dumma utvisningar har varit två anledningarna till uteblivna resultat. I matchen mot Frölunda så minimerade vi antalet utvisningar och gav på så sätt oss själva en bra chans att vinna matchen. Det är så vi måste spela även i fortsättningen, för då vet vi att vi kan besegra alla lag.

Tabellen är tät runt strecken och för MODO Hockeys del återstår nu endast fyra matcher av SHL 2015/2016 när laget strax efter lunch på måndagen satte sig på bussen för att resa till Stockholm.

– Givetvis är det en viktig match som väntar, men det snacket har varit inför i stort sett alla matcher så det har vi inga som helst problem att hantera, snarare är vi vana med att förbereda oss extremt noggrannt likt tidigare matcher. Vi har en god känsla i laget och känner att vi är på gång, träningen under tisdagen var bra och nu ser vi fram emot resan till Stockholm.

"Viktigast att hela tiden göra jobbet fullt ut"

I MODO Hockey nådde Per-Åge Skröder en milstolpe i den senaste matchen då han svarade för ett mål och en assist där målet var hans 200:e fullträff i MODO-tröjan. Den prestationen har endast tre spelare genom hela historien lyckats med sedan tidigare och Skröder fortsätter att jaga alla tiders målrekord i SHL. Vidare har Bill Thomas svarat för fem poäng sett till de fem senaste matcherna medan Bobby Butler gjort mål i två raka matcher.

MODO Hockey har mött Djurgården tre gånger tidigare den här säsongen och vunnit båda matcherna på hemmaplan medan Djurgården vann det senaste mötet i Stockholm.

– De tidigare resultaten spelar mindre roll just nu i det här läget av serien och det gör egentligen även motståndet. För oss är det viktigaste att hela tiden göra jobbet fullt ut som jag tyckte att vi under långa stunder gjorde mot Frölunda, säger Johansson och avslutar med läget i laget:

– Alla förutom Peter Öberg fanns med på tisdagens träning och åker med ner till Stockholm. Alla är tillgängliga för spel och eftersom vi reser ner redan dagen innan kommer vi att ägna tisdagen till de matchspecifika förberedelserna. Vi ser fram emot matchen.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Skellefteå - MoDo, MoDo - Skellefteå Tis 23 å tors 25/2 19:00
MODO Hockey ställs nu inför ett dubbelmöte mot serieledarna Skellefteå AIK när laget reser till Skellefteå för bortamatch på tisdag innan returmötet spelas två dagar senare i Fjällräven Center. "Trepoängaren mot Luleå betyder givetvis mycket inför den här veckan när vi nu är med i racet igen", säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson inför tisdagens möte.

MODO Hockey kommer från seger i den senaste matchen på bortais när Luleå Hockey besegrades med 1-3 efter mål från Victor Olofsson, Ilari Filppula och Emil Pettersson.

– Luleå började starkt, men efter målet som Victor Olofsson gjorde fick vi naturligtvis vind i seglen. Efter två perioder sa vi att ett likaläge mot Luleå på bortaplan är ett bra utgångsläge och för en gångs skull studsade sedan pucken rätt för oss och landade på Filppulas bland för 1-2-målet, sa Andreas Johansson på den efterföljande presskonferensen och fortsatte:

– Adam Reideborn tog alla puckar han skulle ta och några till. När vi spelar vårt försvarsspel på det sätt vi vill spela och med klubborna på rätt ställen så kan vi besegra vilket lag som helst. När vi inte har spelat disciplinerat har vi heller inte vunnit matcher, så det har varit en stor bov i dramat.

Dubbelmöte väntar mot Skellefteå AIK

MODO Hockey reser nu till Skellefteå för match på tisdag kväll mot Skellefteå AIK innan lagen även drabbar samman två dagar senare i Fjällräven Center. MODO Hockey har tre segrar på de fem senaste matcherna och tittar vi till den individuella statistiken lyfter vi fram Bill Thomas som svarat för 11 poäng (3+8) på de senaste 9 matcherna samt Emil Pettersson som gjort 3 poäng (2+1) i de två senaste matcherna.

– Matchen senast mot Luleå var viktig för oss på flera sätt. Både för moralen i truppen att åter igen få lämna en bortamatch med tre poäng men även för tabellen då vi nu åter igen är med i racet. Vi ser fram emot matcherna mot serieledande Skellefteå och matcherna är precis som tidigare oerhört viktiga, säger Johansson och avslutar med läget i laget:

– Patrick Dwyer kommer att vila den här veckan på grund av en skada, Peter Öberg fortsätter sin rehabilitering efter hjärnskakningen men i övrigt har vi alla tillgängliga för spel.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Luleå - MoDo, LÖRDAG 20 FEBRUARI 18:30
hellge:

Själv ska jag gå och titta på "Den unge Zlatan"
Kommentera

MoDo Hockey > Luleå - MoDo, LÖRDAG 20 FEBRUARI 18:30
MODO Hockey reser till Luleå under fredag eftermiddag för att på lördag ställas mot Luleå Hockey i Coop Norrbotten Arena. "Vi åker upp redan under fredagen och tränar på is under lördag förmiddag för att förbereda oss på bästa sätt", säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson inför mötet.

MODO Hockey kommer senast från förlust mot Färjestad BK efter övertid. Torsdagkvällens match i Fjällräven Center slutade 4-5 efter att MODO kvitterat matchen i slutet av den tredje perioden, för att sedan Färjestad skulle avgöra i övertidsspelet. Efter matchen var Andreas Johansson besviken, vilket visade sig tydligt på den efterföljande presskonferensen. Dagen efter match återfanns inte spelarna på is, istället återhämtade sig alla och tog en långpromenad innan avresa till Norrbotten.

– Vi behövde vila från is då det är många som loggade mycket istid igår samt att vi ville ha en annan typ av analys efter matchen. Det var inte konstigare än så, berättar MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson på fredag förmiddag.

"Han mår bra av att spela mycket"
Under gårdagens match var det två tydliga glädjeämnen när Bill Thomas spelade över 27 minuter i matchen och svarade för ett mål och två assist, samt att 17-årige Tim Wahlgren svarade för sitt första SHL-mål i karriären.

– Jag blev lite förvånad när jag såg Bills istid efter matchen, men han spelade i alla powerplay samt att det även var mycket spel i boxplay under matchen. Han tog även flera viktiga tekningar under matchen och spelade genomgående bra och förtjänade därför istiden. Han mår bra av att spela mycket och ett träningspass varar en timme så 27 minuter ska inte vara några problem, säger Johansson och fortsätter:

– Det var roligt för Tim att få göra det första målet men det var inte överraskande på något sätt då vi hade på känn att han kunde gå in och göra skillnad direkt. Han är en spelartyp som jobbar hårt, är rejäl och gör den typen av mål i J20. Varför skulle han då inte kunna göra de målen här om han sätts in i rätt situation?

"Vi ska pressa Luleå och göra allt för att ta tre poäng"

Mötet mot Luleå Hockey blir säsongens fjärde och sista mellan lagen och Luleå har segrat i samtliga tre tidigare möten. Första mötet slutade 2-0 i Luleå innan 2-6 följde i Fjällräven Center och det senaste mötet slutade 2-3 i Örnsköldsvik. Luleå kommer senast från förlust mot Skellefteå AIK under torsdagkvällen.

– Vi vet att vi ställs mot ett bra lag och Luleå Hockey har fått ihop sitt spel ordentligt och presterat bra under de senaste omgångarna. Precis som tidigare har vi respekt för vår motståndare medan vi lägger fokus på det vi ska göra, det vi ska förbättra och det vi ska prestera. Vi ska pressa dem och göra allt för att ta tre poäng, det är ingenting annat som gäller, avslutar Andreas Johansson.

Läget i laget

MODO Hockey åker till Luleå med samma lag som senast där spelarna som var ombytta i matchen mot Färjestad även är uttagna till spel mot Luleå Hockey på lördag där pucken släpps 18:30 i Coop Norrbotten Arena.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Sven Tuta: ops, sorry :)
+2
Kommentera

MoDo Hockey > MoDo - Färjestad, TORSDAG 18 FEBRUARI 19:00
MODO Hockey möter Färjestad BK hemma i Fjällräven Center på torsdag kväll där pucken släpps 19:00 för match i omgång 44 av SHL 2015/2016. "Jag tror fortfarande stenhårt på att vi kommer att greja det här", säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson inför matchen.

MODO Hockey kommer senast från förlust med 3-2 på bortaplan i Ängelholm under tisdagkvällen där Rögle BK tog hand om samtliga tre poäng i mötet. Det innebär att MODO Hockey har sex poäng upp i tabellen till Malmö Redhawks och åtta till Rögle BK.

– Vi har analyserat under natten och morgonen och vi har diskuterat den analysen innan vi har gått vidare och jobbat med att bygga det positiva från matchen och situationerna där vi krigade som ett lag i varje byte. Men det var även där vi "föll ur" några gånger i matchen senast och tappade fokus i powerplay och tappade fokus i att täcka skott. Vi blev även straffade för det. Men nu finns det endast tid för möjligheter och mitt jobb är att bygga positiv energi, säger Andreas Johansson och konstaterar:

– Efter bra snack imorse var det viktigt att bygga energi på onsdagens träning och det tycker jag att vi lyckades bra med.

"Det handlar om att konsekvent göra bra saker"

På torsdag kväll väntar hemmamatch i Fjällräven Center när Färjestad BK kommer på besök. Det är lagens sista möte i SHL 2015/2016 där tidigare matcher slutat med varsin övertidsseger i Karlstad innan Färjestad vann med 1-4 senast i Örnsköldsvik.

– Vinner vi imorgon har vi en god möjlighet att bara vara en match efter Malmö åter igen och jag tror fortfarande stenhårt på att vi kommer att greja det här. Sen måste vi förbättra saker i vårt spel men det som det handlar om nu är att inte vara kvar i gamla prestationer utan vi måste konsekvent göra om alla bra saker hela tiden, i varje byte, och det är också det som krävs i matchen mot Färjestad.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Rögle - MoDo, TISDAG 16 FEBRUARI 19:00
Laguppställning någon?
Kommentera

MoDo Hockey > Rögle - MoDo, TISDAG 16 FEBRUARI 19:00
MODO Hockey avslutade matchandet innan februariuppehållet med två raka segrar. Nu väntar upploppet av SHL 2015/2016 där tio matcher återstår och MODO Hockey på tisdag reser till Ängelholm för möte mot Rögle BK. "Det är en bra känsla i gruppen när vi vunnit två raka matcher och vi känner att om vi spelar som vi gjort under de matcherna vinner vi även matchen imorgon. Men jobbet måste göras och vi ser framåt endast en match i taget", säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson inför matchen.

Under uppehållet har MODO Hockey tränat hårt under tre dagar för att sedan vila i lika många dagar. Under söndag eftermiddag återsamlades laget och tränade även på is under måndagen inför mötet mot Rögle BK på bortaplan.

– På träningarna under uppehållet jobbade vi på åkstyrka, kondition, kampmoment och intensitet. Det var inte lika många pass till antalet om vi jämför med det förra uppehållet, men vi vilade lika mycket som vi tränade. Det är även en viktig aspekt med bra vila när det kommer till träning, säger MODO Hockeys tränare Andreas Johansson efter måndagens ispass och fortsätter:

– Jämför vi med juluppehållet är det en enorm skillnad då det är ett helt annat lag nu som orkar betydligt mer. Jag skulle vilja säga att vi ser ett lag som orkar och klarar av hårda träningar på ett mycket bättre sätt och även orkar bättre på match. Söndagen handlade mer om att köra ur kropparna efter vilan medan vi under måndag gick in mer på speltekniska detaljer till matchen på tisdag.

"Senast handlade det mycket om ineffektivitet"

MODO Hockey har mött Rögle BK tre gånger där MODO vann de två första mötena på hemmaplan (3-1, 4-1) innan Rögle BK vann det senaste mötet i Lindab Arena som spelades så sent som 28 januari och slutresultatet blev 2-1.

– Det är nu som det avgörs, men det är ingen annorlunda sistuation för oss än tidigare förutom att matcherna börjar att ta slut. Den senaste matchen i Ängelholm handlade mycket om vår ineffektivitet där vi gjorde en bra match frånsett målskyttet som saknades. Vi vill svara för en liknande insats som då men ser, förutom effektiviteten, även över några fler nycklar inför matchen, säger Andreas Johansson och avslutar:

– När det gäller laget finns alla tillgängliga för spel förutom Peter Öberg som fortsätter sin rehabilitering efter hjärnskakning.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Visst fan är det tråkigt med Victor - att han lämnar den enda klubb han har representerat. Man kan väl säga att Victor är en symbol och ett resultat av egoism, av egennytta. Han ser till sin egen vinning och sin egen nytta före laget och klubben. Det är själva definitionen av egennytta - att se till sina egna behov och sina egna önskningar före andras.

Fast egentligen går det inte klandra Victor. Han följer bara en strömning som länge varit i samhället. Det sägs att Sverige har gått från att ha varit ett samhälle med utpräglad samhörighetskänsla till ett individualistiskt. Detta sitter också ihop med att vi blivit allt mer mångkulturellt. Det går inte att vara lika i ett samhälle där allt blandas

Egentligen har Ö-vik och MoDo varit befriat från individualism, hela Ö-vik har släpat efter 10 år och fortsatt att vara heterogent där alla åt kokt potatis och röstade på sossarna. Medan denna utveckling kom till södra Sverige och huvudstan i början av 2000-talet och manifesterades genom att regimskiftet 2006, har Ö-vik fortsatt att se ut som det gamla kollektiva Sverige.

Nu har även Ö-vik fullt ut tagit steget till individualismen där inget är heligt, där inget fast och beständigt, där alla gör det som gynnar dem bäst. Även Victor Olofsson. Victor fick bli symbolen för individualismens seger över det kollektiva.

Jag tror vi är ganska många som högaktar denna individualism och egennytta i jämförelse där allt är lika och ingen sticker ut. Men jag måste säga att jag avskyr den när jag ser vad den gör med vårt MoDo. MoDo tillhör med största säkerhet förlorarna i denna tävling.

Borta är tiden då vi såg spelare som bedyrade klubben sin kärlek. Tjugoettan var nog den siste som hade ett hjärta som inte gick att slita ut. T o m Sedinarna tänker på sin egen välgång före vår.

Jag kan ha fel, vilket jag ofta har, men om vi nu inte ens klarar av att behålla de som har MoDo som moderklubb och inte heller klarar att locka till oss hyggliga legoknektar. Vad kommer det då bli av?

Kanske har jag fel, kanske är det som de säger - att hockeykulturen är starkare än på andra ställen, och kanske kommer tiden ändras så att kärleken till det gemensamma blir större än sin egen vinning.

I morgon är det åter igen ödesmatch mot Rögle
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Malmö, LÖRDAG 6 FEBRUARI 16:00
Kämpa!

Butler-Filppula-Dwyer
Possler-Pettersson-Grundström
Olofsson-Ritchie-Thomas
Nilsson-Ottosson-Skröder
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Linköping - MoDo, TORSDAG 4 FEBRUARI 19:00
MorganaLefaey:

fast du kommenterade i förra matchens tråd :)
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Malmö, LÖRDAG 6 FEBRUARI 16:00
snowden:

Gissar att han kommer att vara eftertraktad av andra klubbar nästa säsong. Han skulle säkert ha gjort dubbelt så många mål om han spelade i Skellefteå eller Frölunda
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Malmö, LÖRDAG 6 FEBRUARI 16:00
Btw, laguppställning någon?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Linköping - MoDo, TORSDAG 4 FEBRUARI 19:00
bj21:

Jo, det stämmer. Det har jag skrivit. Vilket minne du har :)

Det är lite samma sak med SHL-sidan - SHL.se. Den tutar när det blir mål i matchen. Man är alltid livrädd att Modo har åkt på ett mål i baken.
Kommentera

MoDo Hockey > MoDo - Malmö, LÖRDAG 6 FEBRUARI 16:00
MODO Hockey kommer senast från seger och tre poäng mot Linköping HC på bortaplan och ställs nu mot Malmö Redhawks hemma i Fjällräven Center i den sista matchen innan landslagsuppehållet. En titt i tabellen visar att fem poäng skiljer lagen åt och att matchen därför kan bli oerhört viktig inför slutspurten av SHL 2015/2016.

Torsdagens bortamatch slutade 0-1 och tre poäng till MODO Hockey på bortaplan där Victor Olofssons mål i den andra perioden blev matchens enda och därmed matchavgörande. Skottstatistiken 34-22 där Adam Reideborn räddade 13 skott i den tredje perioden vittnade om matchbilden.

– Det bästa med gårdagen var att vi hade en hög energi i gruppen där segern var en riktig laginsats. De första 40 minuterna var riktigt bra från vår sida och där hade vi kunnat ha bättre utdelning rent målmässigt. Men genom hela matchen spelade vi ruggigt uppoffrande och täcker totalt 24 skott där vi både är starka runt kassen men även Adam Reideborn gjorde en fantastisk match, säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson efter fredagens isträning.

"Byron var taggad och hans ledaregenskaper är viktiga"

Lagkapten Byron Ritchie var tillbaka i spel efter lång skadefrånvaro och spelade 13:38 under matchen, noterades för två skott på mål och skapade oreda framför motståndarmålet i framför allt powerplay.

– Det var skönt för Byron att känna att han klarade av att genomföra en match då det är en helt annan sak att träna och åka skridskor i jämförelse med alla kampmoment som sker under en SHL-match. Med tanke på hur länge han varit borta så var det en bra insats från honom där han direkt visar sina styrkor med att sticka in näsan i tung trafik, kommenterar Andreas Johansson och fortsatte:

– Istiden på honom var kanske mer än jag tänkt från början, men det är bara positivt då han klarade av det. Han var taggad till tänderna och peppade på sidan av och på bänken där hans ledaregenskaper är viktig för laget. Nu har han en match i benen och kommer bara att bli bättre och bättre.

"Alla ska spela lika uppoffrande igen"

På lördag väntar Malmö Redhawks på hemmaplan där mötet blir den sista matchen innan ett nio dagar långt matchuppehåll. Det skiljer endast fem poäng mellan lagen i tabellen men de tre tidigare mötena den här säsongen har samtliga slutat med Malmö-seger.

– Vi tar med oss allt bra från den senaste matchen, men det viktigaste är att ta med sig varför man vinner. Den analysen är gjord och det handlar nu om att alla är beredd att spela lika uppoffrande igen. Matchen mot Linköping är historia, vi njöt av den segern direkt efter matchen men nu är det på det igen med ny energi, säger Johansson och avslutar:

– Det kan bli en helt annan matchbild än den mot Linköping, men är alla hundra procent fokuserade på uppgiften så kommer det att bli bra oavsett.

Läget i laget

Peter Öberg är inte aktuell för spel men i övrigt är alla friska och tillgängliga för matchen.
Kommentera


MoDo Hockey > Sv: Linköping - MoDo, TORSDAG 4 FEBRUARI 19:00
Bad_Brett:

Håller med. Man har fått vara besviken många gånger de senaste åren. Men ändå - hoppet har återvänt
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Linköping - MoDo, TORSDAG 4 FEBRUARI 19:00
"Aldrig är segrar så stora, som när man är van att förlora"

Känner ni? Hoppet har återvänt!
+1
Kommentera


MoDo Hockey > Sv: Linköping - MoDo, TORSDAG 4 FEBRUARI 19:00
Robin Ztorken L: två vet jag inte, men tre raka hände senast när en viss Steen var vår hänförare
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Linköping - MoDo, TORSDAG 4 FEBRUARI 19:00
Byron har två raka och noll insläppta nu. Förra gången han lirade vann de med 5-0
+10
Kommentera

MoDo Hockey > Linköping - MoDo, TORSDAG 4 FEBRUARI 19:00
För MODO Hockey väntar bortamatch mot Linköping HC på torsdagkvällen och idag kommer även glädjebeskedet att lagkapten Byron Ritchie är tillbaka i spel till matchen. "Det betyder mycket för oss som lag och det betyder mycket för Byron att äntligen få spela igen", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson.

MODO Hockey kommer från förlust i gårdagens hemmamatch mot Brynäs IF där matchen slutade 3-5 men nu är lagt till handlingarna.

– Vi pratade kort igår men har analyserat mer i detalj under morgonen ch vi vet vad gårdagens uteblivna resultat berodde på men dte håller vi givetvis inom gruppen. Det vi även vet är att vi kommer att göra en grym match imorgon när Linköping väntar på bortaplan och vi siktar på tre poäng, säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson och fortsätter:

– Stämningen är mycket bra i truppen och det säger jag på riktigt. Vi tror på det vi gör, vi har haft väldigt bra snack och vi hade dessutom en riktigt bra träning under onsdag förmiddag på is.

Läget i laget - Byron Ritchie tillbaka

Peter Öberg saknas och fortsäter sin rehabilitering, i övrigt har Andreas Johansson ett efterlängtat besked att komma med.

– Byron Ritchie är klar för spel och kommer att spela i matchen mot Linköping. Det betyder mycket för oss som lag och det betyder mycket för Byron att äntligen få spela igen och han såg bra ut på dagens träning. Han blir åter igen kapten och kommer att ha C på tröjan, säger Andreas Johansson.

"Det inspirerade oss - enormt bra inställning från honom"

Onsdagens ispass innehöll mängder av kampmoment, men en sak väckte laget extra och snackades om bakom kulissera efter träningen.

– Vi har en enorm framtidstro och vi hoppas på fullt hus i lördagens match på hemmaplan. Under dagens träning stod en ensam supporter med en flagga på ståplats och det inspirerar oss som lag att fansen sluter upp bakom oss. Det var en enormt bra inställning från honom på ståplats och en mycket härlig gest som vi tackade för på isen genom att göra salut till honom som avslutning av ispasset.
Uppladdat:

241x300-gabba_gabba.jpg

+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Brynäs, TISDAG 2 FEBRUARI 19:00
MorganaLefaey:

Rädsla vet jag inte. Ibland kommer en oerhörd Modotrötthet över en. De spelar bra en match eller så och man börjar hoppas, sen kommer en total plattmatch följt av en uddamålsförlust. Och Modotröttheten väller över en.

Det skulle behövas något år av hopp och bra spel. Ett år, helst flera där man kan glädjas emellanåt. Som det är nu går man omkring med en kompakt ångest så fort man tänker på Modo.

Många trodde att i år skulle vara året när Modo lyfte. Seriens bäste försvarsgeneral var värvad. Nordamerikansk inställning skull göra Modo till ett lag på den övre halvan. Istället visade det sig att de var primadonnor som vek från målet istället för mot det.

Vi har en ny regel hemma som går ut på att det är förbjudet att prata Modo när de har förlorat.

Alltså, det var länge sedan vi kunde prata om vårt favoritlag
+7
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Brynäs, TISDAG 2 FEBRUARI 19:00
bj21:

We are doomed. Alltså, vi har kvalat tre gånger de senaste fem åren, om man räknar in årets kval. Förr eller senare kliver vi snett och åker ut. Det är bara så. Det är närmast en naturlag.

MoDo åker ur. Vägverket beslutar att bygga en tunnel genom Åsberget för att människorna ska slippa åka genom Ö-vik. Klimatförändringarna höjer vattennivån slukar Fjällräven Center

Jag är skeptisk :(
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Brynäs, TISDAG 2 FEBRUARI 19:00
leo: kom ihåg att vi är det stora trendvändarlaget. Oavsett om det positiva eller negativa trender
Kommentera

MoDo Hockey > MoDo - Brynäs, TISDAG 2 FEBRUARI 19:00
MODO Hockey tar emot Brynäs IF på hemmaplan när SHL 2015/2016 fortsätter med omgång 40 på tisdag kväll. Pucken släpps 19:00 i Fjällräven Center och MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson ser fram emot matchen.

MODO Hockey tränade på is under måndag förmiddag efter en träningsledig dag på söndag. Fokus låg på avslut mot mål med trafik kring målvakterna.

– Det vi pratat om gällande den senaste matchen är att vi måste våga sätta in huvudet framför motståndarnas kasse för att göra mål. Vi spelade ineffektivt för andra matchen i rad och där måste det ske en förbättring till mötet mot Brynäs, säger MODO Hockeys tränare Andreas Johansson och fortsätter:

– Vi har analyserat video efter lördagen och det vi ändå får ta med oss är att vi var spelmässigt överlägsna trots att målen uteblev. Men det är målen som räknas och puckarna låg där för avslut. Nu är det upp till var och en av spelarna att kliva fram.

"Vi vet vad som krävs under 60 minuter"

MODO Hockey har mött Brynäs tre gånger den här säsomgen och tisdagens möte blir det sista för SHL 2015/2016. Gävlelaget har varit något av en mardrmsmotståndare den senaste tiden men sviten utan segrar på en rad matcher är till för att brytas.

– Vi vet vad som gäller och vi har i vanlig ordning fullt fokus på att förbereda oss så bra som möjligt. Vi ser fram emot matchen och tar med oss det vi gjort bra och bygger vidare på det. Brynäs är ett bra hockeylag och det har vi respekt för, men vi är på det klara med vad alla måste prestera och vad som krävs för en bra insats under 60 minuter. Gör vi det vi kommit överens om blir vi svårslagna imorgon, sammanfattar Johansson.

Läget i laget

Peter Öberg kommer inte till spel och medan Byron Ritchie var med i samtliga övningar under dagens träning låter comeback vänta på sig. Ritchie förväntas dock vara tillbaka inom kort. Samma laguppställning som i den senaste matchen förväntas.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Färjestad, LÖRDAG 30 JANUARI 18:30
Eller:

Stackarn. Tänk vad ett stukat självförtroende kan göra. Om man bortser från kvalserien var han bättre än Ullmark sett över hela säsongen i fjol. Och nu en spillra
Kommentera

·