*/ ?>

Historik

·
Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14

KulaShaker: Jo, men det jag ville poängtera var ju just detta... Att Kroken helt felaktigt har fått på sig nån form av stämpel på att va filmare!...

Han reagerade reflexmässigt på den höga klubben, och man kan ju säga både bu och bä om den situationen som Wikegård visar oss till leda.

Alla spelare förstärker en situation om dom får läge att förstärka, så är det bara. Tråkigt bara då att media lägger fokus på att visa såna här lägen på Kroken hur många gånger som helst nästan bara för att få "ett namn" på han.

+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14

Calle fick nån smäll mot muntrakten i VM å mot nåt lag som jag inte kommer ihåg nu. Då liksom mot Frölunda så tog han sig mot mun (fick iofs träffen där den här gången) men han "förstärkte" ju situationen som det i alla former av filmning handlar om. Man förstärker en situation så domarna verkligen SKA se vad som hände...

Btw, då i VM så klämde Boork ut sig nåt i stil med att: "-Hade det där varit i Elitserien hade han återigen blivit anklagad för att filma, men nu är det ju VM".

Så han har ju rätt där den gamle Boork.
Folk har bestämt att vissa spelare har en "specialitet".
Många anser att Calle filmar, rätt eller fel?
Jag anser att Rickard Wallin är en stor jävla fjant, rätt eller fel?
Jag anser också att Andreas Jämtin är en jävla pina, rätt eller fel?!

Det folk anser om Calle behöver ju inte va mer rätt eller fel än det som jag och ni andra anser om andra lags spelare...

There is always two sides of the coin... ;) 

Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14

Det är bara att konstatera att vår SC kör med hängslen och livrem i sina tankar om kommande säsongs nyförvärv...

Från scratch talade han om 2 nordamerikanska forwards, punkt.
Och i intervjun förra veckan var det fortfarande 2 nordamerikanska forwards oavsett vad som skulle hända med Rödins vara eller icke vara i Brynäs. Tidigare har han även hävdat 2 nordamerikanska forwards oavsett Järnkroks vara eller icke vara.

Således borde det fortfarande vara så att det är 2 nordamerikanska forwards som ska in. Om han nu inte gör en kovändning IGEN och myglar undan Rödin som en av de här forwardsen IFRÅN nordamerika (AHL). Då kan han ju fortfarande gå med ryggen fri då han värvat två från nordamerika även om Rödin nu inte ÄR nordamerikan.

Vänta å se säger alla JA-sägare, ja visst, va fan har vi å välja på?
Han gör väl som han vill, som alltid, går sin egen väg...

Men tänk OM han redan från slutet av den här säsongen hade gått ut och sagt:
- Vi SKA värva två transatlantiska forwards.
- Vi SKA stärka upp på backsidan.
- De som anländer ska vara mer poängstarka/fysiskt starka än dom som lämnar.

Om man sen visste att man kunde lita på detta så hade man kunnat vänta ända fram tills öppet hus, men som det är nu vet man ju att Sundlöv kan ändra på sina "mål" om nyförvärv flera gånger på vägen. Det är ju så frustrerande så det finns inte.

Ingen, jag säger INGEN, kan vara nöjd med hans eller lagets insats under säsongen som gick. Regerande svenska mästare. Man tappar Silfverberg, Larsson, Andersén, Ekholm och Svedberg m.fl. Spelare som skulle lira i första linan i vilket lag som helst... Plockar in Harju, Enterfeldt, Dennis Persson och en f.d. dopingavstängd målvakt. HUR han tänkte där har jag funderat på länge och ännu inte fått nåt bra uppslag som svar...

Sen kan man skylla på skador hit och skador dit! Men det blir skador under ett år, så är det och dom måste ersättas med likvärdiga spelare!
Finns väl ingen som räknar med att Djoos skulle täcka upp för LJ när hans reumatism uppdagades, eller att Nörstebö skulle kunna kliva in för Bertilsson fullvärdigt? En åt helvete för svag backuppsättning redan innan seriestart som var otroligt känslig för skador, det vet man på förhand. Men man ersätter inte de skadade spelarna förrän det är, som jag ser det, för sent. Åt helvete för sent. Tveksam backuppsättning, om möjligt ännu tveksammare målvaktsuppsättning. Då spelar det liksom inte sån stor roll vad du har framåt om det inte känns tryggt och säkert bakåt. Enkelt kan tyckas för gemene supporter (möjligen inte Huge då), men inte för en sportchef hos de regerande svenska mästarna...

+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14

Tänk att man inte blir förvånad längre när man ser att Honken förlängt och att man då ett år till satsar på årets sämsta målvaktspar! Är ju helt sjukt vilken syn man har på en "satsning".

Brynäs ska va topp-4 i Sverige...
Jo, tjena! Hur i helvete ska vi kunna bli det om det fortsätter såhär?!
Honken i all ära, ja visst, förläng med honom då om det är hårt för Sundlöv att sparka trotjänare. Men då ska ju Rahm lånas ut/bryta kontrakt och en FÖRSTEMÅLVAKT värvas in så Honken får andraspaden, Johansson i J20 en tredjespade för att ta Honkens plats nästa år. Å när jag menar förstemålvakt så pratar jag en målvakt i Markström, Lindbäck, Jocke Eriksson, Lehner, Svedberg, Fredrik Andersen. Typ.

Topp-4 framstår ju mer å mer som en utopi. Möjligen att man är topp-4 bland ES-klubbarna att träna juniorer, men det kan ju inte vara det som ska vara prio 1! Har man som mål att vara topp-4 i Sverige måste det ju vara A-lagets placering i tabellen man pratar om och inget annat...
Hur å när ska vi komma före FBK, SAIK, HV, Luleå, å troligen Linköping å Frölunda är före oss också med den här "satsningen". 

Näe, det är för dåligt...

In med den här förstemålvakten, Honken andraspadar, Ekholm hem plus hans finske kompis i Milwaukee, Joonas Järvinen. Släpp ut Löf, låna ut Djoos... Bertilsson, Djoos, Ekholm, Gunderson, Jacobsson, Järvinen, Kilström (verkar ju va klar), Persson, Sunqen.
Efter att ha presenterat en backuppsättningen i klass med den här så kan Sundlöv känna sig lugn inför nästa säsong...

Framåt så sägs ju att Brodin och Rödin kan komma hem å att ev. Dixon är den förstecenter som ersätter Järnkrok om han sticker. Ser ju gärna att Omark är med i bilden å ja, oavsett om Dixon/Järnkrok finns i laget. Skadar ju inte att ha två producerande centrar. Lindholm tror jag inte är redo att axla en 1:a eller 2:a lina själv. 

Har svårt överlag att ha den enorma övertro på juniorer! Har man som mål att lyfta upp 1, max 2 /säsong för att testa på A-lagsspel så måste ju det va nog! Kan ju inte skicka upp en lirare från J20 å i vissa fall från J18 å tro att dom ska producera som en senior! Näe, låt en back och en forward /år testa på A-lagsspel å utvärdera deras insatser efter säsongen. Tycker man dom varit bra, ge A-lagskontrakt, om dom inte hållit måttet, skicka iväg... Man måste driva föreningen elitmässigt, inte nån kompis-hålla-varann-bakom-ryggen-klubb! Funkar inte!

+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14
Huge: För en gångs skull håller jag med dig Huge! Kors i taket, händer fan inte ofta... Men månen kanske är på väg ner, vad vet jag! :)
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Skeppa Lauritzen

bradberry: Källor?! Är det flera, på kansliet eller andra i eller kring laget som aviserat om att dom ska sluta p.g.a. TJ & JL:s förlängningar?

Personligen tror jag på TJ och även JL, och finns motsättningar så ska dessa lösas såklart! Endra med samtal eller med annan lösning (säga upp kontrakt). Och är det andra i staben runt laget så är det bara så att alla trivs inte med samtliga sina arbetskamrater, så är det bara å så är det på alla arbetsplatser. Bara å gilla läget. Men gror det missnöje mot tränarna från fler än en (som nu uttalat sig, Basse) så är det ju såklart anledning till oro...

Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14

Huss: Japp, brunkare har vi sedan förr i dom du nämnde, tänkte mest att det är ju inte NÅN av dom som gjort sig känd som nån riktig "överstegris". Ollas vet jag inte ens om jag kan kalla för en liten kulting. :) Enterfeldt är väl inte alls värvad som nån brunkare/gris, han ska producera poäng. Granström och ev. Brodin då kvar. Å Granström har ju inte direkt gått att känna igen iår, möjligen nån liten glimt nån kort stund mot SAIK i kvarten, men annars tycker jag det har varit väl snällt spel av våra grisar... :) Men visst, börjar dom grisa upp sig och visa lite ballar så är ju Ölve onödig såklart, tror annars han varit skoj å se i Brynäsdressen å drämma upp lite leksingar å annat byk i sargerna i LA! :)

Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14

Johan Norrström: Ölvestad... Vore det helt fel å ha en gris värd namnet i laget?! Han är "bara" 33 bast å inte alls så värst lastgammal kan man tycka.

Ölvestad i Brynäs, bra eller anus? Vad tycks?

Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14

Målvaktsfrågan då?!

Mark Owuya är för närvarande i AHL:s farmarliga ECHL, kanske vill hem å slipas av Pecka lite. Han har ju lite Markström-size så...?!
Lars Haugen har nämnts här tidigare?! 
Förlänga med Honken å låna ut Rahm eller inte förlänga med Honken å ändå låna ut Rahm eller ha kvar Rahm å in med nåt annat istället för Honken?!

Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14

micke63: Visst behövs lite storlek på backarna, å även jag imponerades över Mihaliks size å hade förhoppning att det kunde vara lite Chara-style på han. Därför blev jag lite sinnig när Nubben tog han till Timrå ifjol men skitglad när han inte varit ett alternativ för Brynäs efter att jag sett han nån match. Maken till orörlig spelare!! Där kan vi snacka stor å klumpig, Jacobsson framstår ju som en isdansare i jämförelse (några som klagar på att han skulle va klumpig, dock inte jag).

Så, ingen Vladimir Mihalik tack.

Kommentera

Brynäs IF > Sv: Vilka tre får lämna?
tjugo8: Jag tror det är Rahm, Löf å Granström... Jag hoppas jag är rätt ute när det gäller Rahm å Löf. Tycker det är tråkigare om det även är Granis, jag vill verkligen inte se han i nåt annat ES-lag men dessa tre får mina tips. Nordan skrev ju på för 2+1 så hans option kan dom inte lösa ut förräns tidigast nästa år. Widing å Basse tror jag inte det är. Men både Granis, Widde å Basse har ju varit under isen iår så det kvittar väl egentligen, men Rahm å Löf hoppas jag verkligen släpps...
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14
Peja: Om man utgår från att inget kontrakt bryts så är det alltså en målvakt, en back å en center å två forwards som ska tas in. Drömmen på målvaktsplatsen är ju såklart Markström, men det är väl knappast troligt. Känns som att Markström/Rahm är bättre än Honken/Rahm. Helst hade jag äl sett en utlåning av Rahm till AS å försökt fått hem Jocke från SAIK.
På backplats vill jag se nån i Hietanen/Ekholm klass. Inga fler juniorer in nu för har vi Djoos som är under 20 även nästa år får det fan räcka. Nörstebö får vara back-up även nästa år, vi såg ju ikväll vilken snyggt framspel till HV:s 3-2...
Stephen Dixon vill jag se som nästa års förstecenter oavsett om Järnkrok sticker till Detroit eller inte. Stannar han får Granis agera ytterforward istället bara. Å beroende på kroken då så ska det in en eller två forwards... Brodin misstänker jag är klar så blir väl det då.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Skellefteå AIK-Brynäs IF den 21/2-13
Jajjen: Men om Sundlöv och TJ tillsammans knackar på hos HGK å säger att nu måste vi ha mer pengar till en back, alla i föreningen måste ju se att det inte funkar som idag, före 31/1 såklart! Då tror jag nog att herr Karlsson lättar lite på budgeten och släpper på lite cash! Sen har ju LJ inte kostat klubben nåt då han varit skadad i stort sett hela säsongen, likaså Bertil och DP... Spelar inte spelarna, får dom inte lön från Brynäs utan nån form av "sjuklön" går in plus att spelarfacket betalar upp nån procent så dom får en själig lön fast klubben "spar" pengar eller vad man ska säga.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Skellefteå AIK-Brynäs IF den 21/2-13
bradberry: Ja, vad ska dom med dom slantarna till när dom vägrar investera i spelare?? Vinner man SM med fläskigast bankkonto?! Näe...
Sundlöv har ju bevisat hur många gånger som helst att han tycker bankboken är viktigare än en stark laguppställning!
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Skellefteå AIK-Brynäs IF den 21/2-13

Gumman sa innan matchen... "-Ja, Skellefteå... Då blire säkert 10-0 i arsle när dom inte ens kan ta tre pinnar mot skitlag som Växjö å Timrå!"
Sa det sådär lagomt spydigt och jag svarade ju emot minst lika spydigt!

Vette fan om hon inte är synsk ändå!

Vilket jävla skit! Det man längtar till nu är årsmötet, ska bli spännande att se vilka huvven som får rulla! Så här FÅR det bara inte gå till, det är för uselt! FÖR lång tid har varit FÖR dålig nu för att få skylla på tillfälligheter och svackor! Det måste vara nåt epedemiskt fel i laget! Åtgärda!!

Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14

Oavsett vad som händer på backsidan vill jag se en riktigt rejäl och bra och på förhand uttalad förstecenter! Dixon vore ett bra alternativ t.ex. Sist han var här krävde han tydligen 250k /mån å Sundlöv tyckte det var för dyrt... Jag anser inte det vara nåt opris för en förstecenter av den kalibern. Vad kostar Davidsson, Holloway, Möller, Lundqvist, Weinhandl, Lindström m.fl. i månaden?!

Kvalitét kostar, när fan ska Sundlöv inse det? Silfverberg var kvalitet såklart, han kostade inte dom där pengarna! Men när det inte kommer en ny Silfverberg varje år så måste det få kosta... Brynäs har ju pengar, varför satsas dom inte i laget? Näe, budget å juniorer, budget å juniorer! Så överdjävulskt trött på det tjatet!

Plocka gärna hit Kilström också, han tror jag kan va bra. Men det ska oavsett hit en toppback, typ Hietanen.
Bertil, Djoos, Gunde, Hietanen, Jacobsson, Kilström, Persson & Sundqvist. Då skulle jag kunna känna mig betydligt lugnare än man gjort iår, Löf får lånas ut till AS alternativt köpas ut om han inte köper rollen som nionde back... :O
Berglind, Styrman å LJ kan bara inte få förlängda kontrakt!!

+6
Kommentera


Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14
Huss: 2 st 2-meterskillar TILL?? vilka ska det vara? DavyDjoos föreslår väl Kilström (183) och Arell (187) och ingen av dom är ju 2 meter så...?!?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14

Av de där fyra röstar jag på Fredrik Carlsson och Kilström faktiskt! En till "2-meterskille" skadar verkligen inte (Carlsson). Om sen Kilström spelar så väldigt tufft och samtidigt kan bidra med nån poäng så är ju inte det nån nackdel direkt. Tror inte Sundlöv får lös nån "klassback" typ Lee, Regehr, Tim Erixon utan vi får nog vänta oss nån sån här budgetvärvning även nästa år. OM inte Sundlöv får foten förstås, men det är väl högst osannolikt!!?

Pengar verkar ju inte/kan omöjligt saknas då Brynäs gått hur många miljoner plus som helst i två år nu och har ju inte direkt tokvärvat in dyra stjärnor! Får ju bara hoppas att Widde, Nordan och Lauritz inte sitter med 200k var /månaden... Då är dom bara att gratulera och Sundlöv än mer att ifrågasättas!

Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14

Jag hoppas verkligen att Berglind, LJ och Styrman inte får sina kontrakt förlängda och att Löf lånas ut alternativ sätts på en sommarträning a la grande så han får nån form av chans att uppnå den oerhörda status som Sundlöv anser att han skulle kunna komma upp i redan iår, men som han bevisligen inte varit i närheten av.

Det skulle ge en backuppsättning med: Bertil, Djoos, Gunde och Jacobsson, Dennis Persson och Sunqen. Då är det två platser som ska besättas!

  • Niclas Arell         22 187 102 L
  • Fredrik Carlsson  24 195 97  L
  • Lukas Kilström    22 183 84  L
  • Thomas Pöck      31 186 93   L

Två av dessa fyra skulle jag gärna se på dessa platser!
Vilka två, eller några helt andra, skulle ni vilja se?!

Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14

mattias - 74: Ja, Ryno har ju hoppat runt en del och har som du säger kanske hittat "hem" i LIF och kanske skall stanna där oavsett uppflyttning eller inte... Jag skrev med han som "trolig" Sundlöv-värvning... Många faktorer som spelar in på det, han har hoppat runt en del (MS brukar ju vilja ta "såna" under sina vingar), gjort bra säsong i AS, har spelat i Leksand. 3 starka anledningar till att Sundlöv håller ögonen på han! :)

Kapstad har ju spelat bra å har bra statistik... Men på backsidan vill jag helst se att de som värvas in tills nästa år är några fyrtorn för en gångs skull i Brynäs, inte bara knattar! :)

Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14
Zappaholic: Jaha, ja så kanske det var, men Mora har ju alltid varit ett Allsvenkan lag :) Men dom ramla ju ner det året så...
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14
Sheena Punkrocker:Ja, han kom väl från Mora eller??
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14

Carl Lejonkräk:Dixon sitter på utgående kontrakt med Yaroslavl... Gick dit från Ässät där han gjorde 1p/match. Dyr?! Ja, säkert... Men en tänkt förstecenter måste få kosta lite anser jag och börjar man sniffa på 1p/m så är han värd nån krona å!

Dyrt å b(r)yta kontrakt... Ja, det kan det ju vara. Men anser klubben att dom inte fungerar i laget så läre man väl göra nåt? Rahm kan ju inte/bör inte ha ett sånt fett kontrakt då han inte spelat på 2 år, borde ju ha nåt form av rookiekontrakt eller nåt.
Widde å Nordan tjänar säkert skapligt, men förklarar klubben läget så kanske nån av dom går med på en flytt å, en nytändning!? Kontrakt har väl brutits förr?

Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14

Linus Wickman:Sorry där! Min alfabetism slog in när jag kolla in Jockes kontraktår å trodde han satt på utgående. Markström?! Ger han upp NHL tror du? Om han gör det så tar vi ju han alla dar i veckan, såklart! :)

Blomqvist och Ryno... Ja, dom har floppat tidigare, men eftersom att Sundlöv verkar ha pippi på att värva just såna spelare och det har ju värvats nån leksing genom året så jag tog med dom bara för att dom var såna spelare Sundlöv håller koll på. Å i AS verkar dom ju gå som tåget! Ollas, Granström, Johansson har ju också plockats från AS så det kanske kan va nåt å chansa med?! Ja, jag vet inte men...

Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON 13/14

Inför nästa år nu så skulle jag VILJA/ÖNSKA/HOPPAS på:

Att man bryter med Rahm och värvar hem Jocke Eriksson från SAIK.
Målvakter: Eriksson-Holmqvist.

Berglind och Styrman har utgående kontrakt och dom bör inte få förlängt, LJ har ju också utgående kontrakt och han spelar nog inte nästa år heller e. Förläng med Bertilsson och bryt med Löf (alternativt låna ut till nån AS-klubb).
Sen vill jag se Niclas Arell från BIK Karlskoga och Thomas Pöck från AHL istället för Berglind å Styrman.
Backar: Arell-Bertilsson-Djoos-Gunde-Jacobsson-Persson-Pöck-Sunqen (A).

På forwardsplats har Hansen, Lavander och Lindgren utgående kontrakt som jag inte vill se förlängda. Molin kanske tar chansen i AHL/NHL, men i Brynäs ska han inte spela anser jag. Järnkrok? Blir det Detroit eller? Martin Johansson har också utgående kontrakt, ingen riktig åsikt om vad som ska göras i hans fall... Widings och Nordqvists kontrakt anser jag ska brytas... Nya framåt vill jag se; Jacob Blomqvist och Johan Ryno från Leksand, Brodin kan vi nog redan räkna in i nästa års trupp från Ässät och sen tror jag Jocke Rohdin är värd en chans i en fjärdelina å gnugga på där och som förstecenter vill jag återse Stephen Dixon...
Forwards: Blomqvist-Brodin-Dixon (C)-Enterfeldt-Granström (A)-Harju-Lauritzen-Lindholm-Ollas-Rohdin-Ryno-Thuresson.

9 nya spelare in och ut med: Rahm, Berglind, Lasse J, Löf, Styrman, Hansen, Johansson (!!??), Järnkrok (!!??), Lavander, Lindgren, Molin, Nordqvist & Widing.
Då har man en rejäl å bra stomme å kan låta Djoos växa in än mer (helt utan press) plus att Lindholm inte behöver känna den pressen att måsta prestera om både Dixon och Enterfeldt finns före honom i centerrangen! Och av juniorerna finns en hög att plocka upp vid skador på nån av dessa i utgångslaguppställningen!

Kommentera

Brynäs IF > Sv: Bif - SAIK 130112, finalrepris!

hahii: haha... skulle vilja se en defenition på vad en "Äkta Brynäsare" innebär... Många som säger si å så om vad som förväntas av en supporter... Men samma folk är väldigt snabba på att säga att vi supportrar får inte ha förväntningar på laget!!

+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Linköping 12/1-213
spud: Nej, jag skrev ju det också! ALLA har inte det, men många!! Den saken är lika klar!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Bif - SAIK 130112, finalrepris!
Brynäslegenden:Ja, jag har då rest klart nu... Nu blire CMore säsongen ut, då kan man slå av innan slutsignalen om det fortsätter på det här viset. Men har man letat sig ner till Gävle (15 mil enkel) så vill man ha lite valuta för slantarna... Men mina slantar kommer inte gå till Brynäs nå mer i år iallafall!
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Bif - SAIK 130112, finalrepris!

Lindström: Det mest meklämande tycker jag är hur man resonerar före säsongen, när man bygger laget... Man har klart att man tappar Svedberg. Ekholm å Andersén. Man ersätter Svedberg, som seriens bästa målvakt i slutspelet, med Rahm... Inte stått en match på två år, och med ett förflutet som dopad! VARFÖR?!? Å det av en sportchef som själv var målvakt som aktiv...

Man förväntar sig att LJ ska "ta över" Ekholms poängproduktion trots en oerhört svag säsong året innan. En i Elitserien oprövad Dennis Persson ska kliva in å ersätta lagets kanske tryggaste defensiva klippa, Andersén... Plus att man förväntar sig att Löf ska ta en plats bland de 5 backarna och att Berglind (som hade överlägset sämst +/- statistik av alla i ALLSVENSKANS sämsta lag året före!!!) och Djoos som visserligen varit duktig i J20 ska ta en 6:e 7:e backplats... Det är för naivt å tro att det bara ska flyta på!

Bertil, Sunqen, LJ, Gunde å i värsta fall Dennis skulle kunna varit en stomme. Med Löf och Berglind som fått variera sig som 6:e å 7:e back för att få ES-rutinen dom saknar, Djoos har haft ett år till i J20, vilket jag tror inte skulle skada honom nämnvärt. Men det verkar vara en jävla hets att flytta upp juniorer, sen om dom är redo spelar mindre roll. Men dom ska flyttas upp!! o_O

Sen när DP blev skadad i match två och man visste att det skulle bli lång frånvaro skulle han naturligtvis ha ersatts per omgående, likaså LJ skulle ersatts när han fick sin diagnos. Då kom Cody in, vi är fortfarande 1 "stom-back" kort samtidigt som Bertil blir skadad och det är också resten av säsongen. Då är vi 2 "stom-backar" kort nu, å försvinner Cody nu då, så är det tre för lite!! Så från utgångsläget är det Sunqen å Gunde och DP som är stommen bland backarna, det är för uselt det!!

Mikko Luoma i HV har varit deras sjunde back och många gånger bänkad, han skulle fan vara näst bäste back i Brynäs efter Gunde! Sad but true! Då spelar det ingen roll om dom lyfter upp 150 spelare från J20 varje år om det inte blir nåt av dom... "Vi lyfter minsann fram våra juniorer, det blir inget av dom just, men vi lyfter fram dom"...

+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Linköping 12/1-213

J F K: I stort sett alla spelare har väl en NHL-klausul idag, många även en KHL-klausul eftersom NHL är alla hockeyspelares mål å KHL är de pengakåtas mål... Cody hade inget kontrakt med Toronto när han skrev på för hela säsongen med Brynäs, men troligen hade han en NHL-out klausul i kontraktet (som 99% av alla andra ES-spelare också har). Det är inget korttidskontrakt, det är inte ett kontrakt med en lockoutspelare, det är ett kontrakt med en spelare fram till den 30/4, men med en NHL-klausul!

Om spelare inte ska få byta klubb under innevarande säsong, skulle ju inte Jämtin t.ex. få lämna LHC för HV... Styrman skulle inte få gå från SAIK till Brynäs...

Steen, Stålberg, Duchene hade kontrakt med sina NHL-klubbar, dom var s.k. lockoutspelare, men deras kontrakt med sin arbetsgivare var "upphört" då ligan var i lockout-läge. Men nu när lockouten är över så har dom kontraktet med sina klubbar per automatik kvar. Det har inte Franson, han förhandlar nu med Toronto. Precis som om Cumiskey, Regehr, Holloway eller vem fan som helst!

Men å andra sidan tycker jag Modo och Frölunda gjorde helt rätt som bröt den där förbannade "överenskommelsen" HL emellan... Jag hade hoppats på Bäckis och Lindbäck till Brynäs, men Sundlöv fegade ur då dom hade kontrakt med sina NHL-klubbar...

Kommentera

Brynäs IF > Sv: Bif - SAIK 130112, finalrepris!
Under CMores studieprogram ikväll (lördag 12/1) tog Petter Rönnqvist upp ett antal punkter som skulle föra Elitserien framåt enligt honom. Jag ställer mig bakom samtliga punkter och gör härmed detta upprop för att få upp ögonen hos Hockeyligan. Blir vi bara tillräckligt många så är förhoppningen att Hockeyligan tar till sig av kritiken...

Punkterna han tog upp var:

  • Utöka Elitserien till 16 lag.
  • Mindre målvaktsskydd = fler mål.
  • Gör om seriesystemet. Införa "playout", så det blir svårare att åka ur.
  • Bonustabeller. En bonus till serieledaren efter varje 10 spelade omgångar på t.ex. 500.000:-.
  • Officiella löner på spelare och ledare.
  • Prestationsbaserade kontrakt.

Jag tycker dessa punkter är en bra början till att göra Elitserien intressantare för oss fans!

Skriv under och dela om ni delar min uppfattning!!

+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Modo - Brynäs IF 10/1 - 2013

Huge: Varje skada?! Nej, men vid långtidskador då!? Dennis Persson blev skadad i match #2, sades tidigt att det skulle bli en långtidsskada... LJ konstaterades ha en nervsjukdom i efter match #6, med 99,99% säkerhet färdigspelat för hans del sades också tidigt. DÅ värvades Franson in som ersättare... En nyckelback för lite ändå! Sen skadades Bertilsson... Styrman värvas in (SAIK:s sjunde back!!). Så från utgångsbackuppsättningen så är det två spelare minus, spelare som var tänkt för de 3 första backparen. Vilket gör att osäkra kort som Berglind, Djoos och Nörstebö vissa matcher får gå in och ta alltför stort ansvar, vilket dom bevisligen inte är redo för ännu! Så jag håller Sundlöv fortfarande ansvarig för den usla backuppsättningen han börjar med, känslig för skador som fan och samtidigt en ovilja att ersätta långtidsskadade backar!

Luoma som stundtals varit bänkad i HV skulle ta en plats bland 4 backar i Brynäs, alla dar i veckan... T.ex... 

+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs IF - Luleå 30/12 - 2012

Zappaholic: Håller med dig om att backspelet är betydligt bättre nu än för några matcher sen, hoppas dom håller det uppe bara å gärna snäpper upp sig några hack till. Och om Lauritzens dumma utvisningar... Ja, en kan jag hålla med om är dum, men hakningen han tar framför Honken får han göra alla dar i veckan för mig annars hade det varit en farlig målchans, så på det viset kanske det påverkade slutresultatet! :)

Vidare skulle jag vilja ha en lösning i NHL-såpan! Wennerholm har nu börjat sia om hur det blir i hemma-VM OM NHL startar, då blire inga stjärnor i de olika landslagen. Kan säga som så att jag hoppas nu att NHL drar igång å att det blir lika jävla tomt på läktarna under VM som ifjol så Svensk ishockey bla bla bla får sig en riktig näsbränna för att dom larvat om det här förbudet mot lockoutare... Jag tycker det har varit löjeväckande från början till ett ev. slut om dom ska fortsätta envisas med den här bojkotten av våra största spelare. Skämmes!

Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada

Anders Blank: Enligt en artikel i VF kring hans övergång TILL Tjerepovets antydde Nazarov att dom hoppades att han skulle växa ut till en ledargestalt i laget. Så vem vet?! Kanske dom inte tycker han lyckats visa att han har de egenskaper som krävs för att lira  som en ledare i Ryssland.

Men har det inte varit skattetrubbel satt käppar i hjulet för spelare som varit en tid i Ryssland och vill "hem" igen?! Tycker jag har läst det nånstans här när det varit fråga om å värva från KHL... Brendl t.ex.

Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada

Som en av kommentarerna på gd.se...

Oj, en kille som följer med... Så snabbt?
Kan man tolka det som att killen redan är "känd" i laget och hittar sin position från första match?
Isåfall tror jag på Andersén!

Fan om det vore sant då! Bra isåfall...
Men är Tjerepovets så missnöjda med honom då? -3 på 31 matcher?! Han hade ju iofs +7 i Brynäs över 55 matcher. Men som sagt, det vore en bra förstärkning!

Kommentera

Brynäs IF > Sv: Lockout 2012

Helt utan EU-spelare kan ju marknaden inte vara va?!
Två backar, en målvakt å Bäckis. Lindbäck å Bäckis är ju "klara" som du säger. På backsidan finns ju t.ex. Henrik Tallinder (om han inte väljer AIK), Joni Pitkänen, Anton Strålman (om han inte väljer Timrå å kvalserien), Jan Hejda (Colorado), Andrej Meszaros (Philadelphia). Så nog fan måste det finnas alternativ på backplatserna om Sundlöv hör bön och vill plocka in fyra lirare om NHL skulle ställa in!!

+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs IF-Linköpings HC den 27/11-12
Horace76c: Å jag drar mitt strå till stacken genom att va på plats ikväll... 1-7 är ju ett fall framåt!!! Hahaha... Ingen blir gladare än jag om jag får jubla lite ikväll! :-)
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Slajsarn: Jag har aldrig sagt nåt om att jag ska ha stenkoll på marknaden. Men jag tycker inte att det är nån väldig utopi med dom där namnen... Bäckis och Lindbäck är väl i stort sett självskrivna. Grossmann spelar på ett tidsbestämt kontrakt med SSK, efter det kanske Brynäs kan vara intressant för han. Vill Omark till ES hoppas jag Lavander och Harju kan hjälpa till att få han till Gävle. Det enda namnet jag kan hålla med om är en utopi är möjligen Edler... Men en bra defensiv pjäs är han ju!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada

Jag hoppas som sagt att NHL ställer in NU, alternativt att Sundlöv formligen skiter i den tysta, olagliga överenskommelsen med Loob och plockar in de spelare han finner lämpliga, förhoppningsvis fem stycken i klass med dessa:
Anders Lindbäck, Nicklas Bäckström, Alexander Edler, Nicklas Grossman och varför inte Linus Omark...

Lindbäck
Honken

Gunderson - Grossmann
Harju - Bäckström - Omark

Edler - Franson
Lauritzen - Järnkrok - Widing

Bertilsson - Sundqvist
Granström - Enterfeldt - Thuresson

Löf/Persson
Johansson - Lindholm/Hansen - Ollas

Lavander
Lindholm/Hansen
Nordqvist
Persson/Löf

Kommentera

Brynäs IF > Sv: Skeppa Lauritzen

Som inlägget heter... Skeppa Lauritzen, tycker han får oförtjänt mycket skit. Skit ska han ha, helt klart, men han är ju inte ensam direkt att spela som en säck potatis nu. Det laget saknar är någon som kan ställa sig upp i omklädningsrummet och säga åt/befalla/kräva att nu jävlar gör vi si eller så, det här ska vi vända. Det verkar inte finnas nån sån typ iår, ingen Sjödda, Dacke eller Stigge Salming (fan om hans spelartyp kunde finnas i Brynäs nu...) TJ kan inte göra så mycket mer med det här materialet och således inte JL eller GP heller, för att inte tala om Peckas omöjliga uppgift att försöka ta tillbaka en målvakt som haft matchsemester i två år på typ två månader. Är ju för fan Mission:Impossible riktigt dä!

Största skopan skit tycker jag de ansvariga för värvningarna ska ha. Redan innan säsongen var laget oerhört mycket försvagat från ett ifjol överpresterande lag som glädjande nog tog SM-guld! Men att tro att det guldet ska sitta i väggarna och medvetet försvaga laget och sen hoppas på att 5-6 spelare ska ta Silfverberg-kliv för att ens närma sig fjolårets upplaga i kvalitét är ju bara förbannat naivt!

Svedberg och Silfverberg klev upp och blev hjältar ifjol, vilka av Rahm, Berglind, Djoos, Löf eller Molin ska göra det klivet iår?! Ja, än har då ingen visat nåt tecken på nåt kliv!!

Kommentera

Brynäs IF > Sv: Luleå Hockey-Brynäs IF den 24/11-12

Huge: Svarar du med ironi eller?

Kände mig tvungen att fråga eftersom ditt första inlägg efter den här bedårande insatsen var att ge oss supportrar en känga för att vi bara gnäller. Så jag ville veta vad du tyckte om matchen och de matcher som varit nu en tid.

Är det verkligen så ett proffesionellt hockeylag ska resonera, passar det inte så kan ni lika gärna byta lag!? Undrar verkligen om marknadschef Engwall håller med dig där. Tycker Brynäs som alla andra ideella föreningar törstar efter medlemmar... Men Brynäs kanske klarar sig utan... Vad vet jag, jag är ju bara en gamnacke!

+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Luleå Hockey-Brynäs IF den 24/11-12

Huge: Men om du, O Store Huge, kan bortse från oss alla småaktiga fans som inget annat gör än gnäller och klagar på ALLT! Som du tycker...

Vad tycker du om lagets insats ikväll?

Vad tycker du om det faktum att på de senaste 13 matcherna har vi lyckats vunnit två?

Hur länge ska vi övriga små obetydliga fans acceptera att inget görs, hur många matcher till ska vi bara ta skitinsatser och hoppas att Sundlöv och TJ lyckas vända det?

+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Luleå Hockey-Brynäs IF den 24/11-12

Fy fan va jävla görless jag är på lagets spel för närvarande å de senaste 13 matcherna!!! 2 segrar på de senaste 13 matcherna är åt helvete uselt för vilket lag som helst och för ett lag som är regerande svenska mästare är det helt horribelt!!

Fy fan! Gör nåt, Sundlöv!!! Å det är NU!!! Inte imorrn, NU! 3 utespelare in, å Lindbäck! Lindbäck, Bäckis å två backar! Skit i vad Loob säger, han är inte Brynäs sportchef! Men man börjar ju fan fundera om han styr hela jävla ligan!

Skål!

Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs IF-Modo Hockey 17/11-12

Men va äre som SKEEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!

Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs IF-Modo Hockey 17/11-12
Lindström: Frågan är bara vem dom ska kasta in istället som förbättrar!? Har vi nån i U-16 som skulle vilja bli storstjärna?! För det blir ju alla juniorer som slussas in i A-laget... o_O
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs IF-Modo Hockey 17/11-12
tompap71: tack som fan, widing! nu tar vi 4-2 i PP nu på en gång, lika bra det!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs IF-Modo Hockey 17/11-12
bradberry: David Gunnarsson, forward...
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs IF-Modo Hockey 17/11-12
Zappaholic: Träffar han ens? Känns som att det borde varit tack-å-gonatt om han träffat med den där svingen! Kanske var så att han tog upp händerna för att skydda vid en ev. träff?!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Försvara guldet ????

Zappaholic: Ne, naturligtvis kommer vi till slutspel! Fan vore det väl annars som regerande svenska mästare!!! Förlust mot Modo ikväll så skiljer det bara 3p å dom har sista slutspelsplatsen... Det ska fan inte behöva bli en balansgång om man kommer till slutspel eller inte. Allt under en topp-4 placering tycker jag skamset som regerande svenska mästare.

Ekonomin har man bevisligen, en utomordentlig truppmoral om man tror Gundersons snack i lokaltidningen idag plus då att man är regerande mästare så borde det inte vara några väldiga svårigheter att hitta spelare och åtminstone ersätta stöttepelarna man tappat från föregående år; Svedberg, Ekholm, Andersén, Silfver, Larsson å kapten Dackell. Men jag tycker ju inte Sundlöv ger laget chansen ens.

Man ersätter en dominerande Svedberg med Rahm som inte stått på 2 år, Ekholms roll hoppas man att LJ ska ta över och en i Elitserien oprövad Dennis Persson värvas, kan kanske ersätta Andersén. Harju och Thuresson tas in och Silfver och Larsson ut... Ja, ni hör ju! Dackell spelade ju sporadiskt, men ändå en viktig kugge i laget.

Jag gillar inte tänket och övertron på våra juniorer. Visst, det är bra om dom kan slussas in i laget, men det är ju just det som inte sker! Dom slussas inte in, utan dom kastas in i lägen där det inte finns möjligheter till att göra juniormisstag, dom får för stor press på sig från början...

+1
Kommentera

·