John Cena

145 inlägg · 140 besökare

Historik

·
Timrå IK > Sv: Timrå IK - Linköping HC 2022-09-22
Zäta75: Alltså tekningsprocent. Det finns ingen tydlig korrelation mellan att vinna tekningar och att vinna hockeymatcher. Ta till exempel Färjestad förra säsongen som hade sämst tekningsprocent i hela ligan, men slutade ändå på sjätteplats. I slutspelet hade dom näst sämst tekningsprocent, men vann trots det SM-guld.
Jag håller med om att det är bättre att vinna tekningar än att inte göra det. Det är oerhört viktigt i avgörande lägen att vinna tekningen. Men att vi "måste" överlag ha en bra tekningsprocent finns det inga belägg för. Så länge vi vinner matcher och dom tekningar som spelar roll så är det lugnt.
+9
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
sargad: Jag tror nog det är en kombination av 1: Nordamerikanska spelare brukar vara värvade för att toppa laget. 2: Halloran hade ett poängsnitt på 0,6p per match i Örebro, vilket är ungefär vad Viktor Lodin hade senaste säsongen (~0,61). 3: Vad skulle vi spela i topp6 istället för Halloran? Jakob Blomqvist? Albin Lundin? Båda dessa har lägre poäng per match (~0,45) och bara den ena är rightare. Som laget är byggt just nu så är Hartmann och Halloran bästa högerskyttarna och kommer då troligtvis ta en av toppkedjorna var.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2022-2023
Smokey: Dahléns vara eller icke vara. 22p på 55 matcher tycker jag indikerar att Dahlén ändå har något att komma med på den nivån. Inte på det viset vi minns honom som en ledande offensiv spelare utan hans roll i NHL kommer nog att vara en komplementspelare i topp6. Han är smart nog för att hänga med och spela offensivt med ledande spelare men inte tillräckligt stark och skicklig för att skapa mycket på egen hand. Dahlén kan nog vara ett billigt alternativ för något NHL-lag att fylla ut sista topp6-platsen med. Som Jimmy Hamrin sa så tror jag också att han kommer få något bud från något annat lag om San Jose inte gör det. Chansen dör nog inte med San Jose.

Ni som tror han är för dålig kan prova kolla på andra svenska spelare som producerat runt 0,4 poäng per match. T.ex. Marcus Johansson, Victor Rask, Fabian Zetterlund, Pierre Engvall, Jesper Boqvist, Isac Lundeström och Jakob Silfverberg. Ska alla dom spelarna packa väskorna och åka hem? Sen har vi spelare mellan 21-25 som producerat mindre poäng per match än Dahlén: Mattias Janmark, Oskar Lindblom, Rasmus Asplund, Oskar Steen och Nils Höglander. Är alla dom körda också? Det går säkert att argumentera att några av dessa spelare bidrar på andra vis men dom spelar ungefär lika många minuter som Dahlén per match så dom har inte direkt mindre roller i sina lag.

Sen är det ingen panik att vi måste få in Dahlén precis till nästa säsong heller. Våra toppspelare har alla kontrakt på flera år (förhoppningsvis). Jag tycker han ska satsa på minst ett år till med NHL innan han kastar in handduken.
+25
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Olle: Vi är inte bara ett bottenlag just nu. Vi är inte bara på väg mot att göra en sämre säsong än 18-19. Vi är på väg mot det sämsta poängresultatet sen SHL utökade till 14 lag. Karlskrona har bottenrekordet på 31p och vårat poängsnitt ligger just nu på ~0,583 vilket blir 30p på 52 matcher. Detta är dom poäng som krävts för att för att komma 12:a i tabellen i slutet av säsongerna:
15-16: 61p
16-17: 53p
17-18: 58p
18-19: 67p
19-20: 60p
20-21: 62p

21-22 ser för tillfället ut att bli Brynäs på 12:e plats med 52p. Låt oss tänka att best case så måste vi ta 53p för att ta oss förbi och komma på plats 12, då måste vi ta 46p på 40 resterande matcherna = 1,15 poäng per match. Det blir 16 (~15,3) vinster på fulltid, eller så kan man tänka att vi måste vinna två av fem matcher (40%).

Det snackas om att vi måste sätta försvarsspelet men det vi i verkligheten behöver är att förvandla vårat lag som förlorar fem av sex matcher till ett lag som vinner två av fem till torsdagkväll och sen hålla det resten av säsongen för att vi ska slippa kvala. Hur troligt är det utan tränarbyte och nyförvärv? För varje förlust så ökar antalet poäng vi måste spela in. Det är också rätt troligt sett till historiken ovan att vi behöver 60+ poäng för att hamna 12:a. Så det är stor risk att vi egentligen måste vinna 18+ av dom återstående 40 matcher.

Tiden för tålamod är förbi. Om inget händer snart så är kval en garanti, om det inte redan är det. För det känns inge vidare att kasta in handduken och ställa in sig på kval redan i oktober.
+27
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Linköpings HC 2021-10-21
Spock: Nu har jag redan sett istiderna flera gånger tidigare så det är ingen idé för mig att gissa. Men jag tror en stor anledning att spelarna jämförs är för hur olika dom "ser ut" på isen.

Olofsson spelar väldigt lojt, inte mycket driv eller intensitet i skridskoåkningen eller med pucken. Han såg ut så även året han gjorde 21p på 43 matcher, vann guldgallret och var omtyckt på HS. Men då tänkte man ju att det var pga att han var 18 år gammal bara. Nu i SHL har han producerat 4p, men om jag minns rätt så kom dessa på dom inledande matcherna när vi slog Brynäs och Luleå. Dvs när vi inte helt hade blivit SHLs slagpåse. Jag tycker man inte ser någon utvecklingskurva alls i honom. Det har stått still i 3 år.

EWW är mer av en power forward och använder sin fysik för att ta sig fram. Han kraschar målet. Han täcker skott. Han offrar sig för laget. Så även om det inte lett till mer än 1 assist så tänker jag att det sänder bra signaler att låta såna spelare få spela mera. Sen såg man i matcherna mot löven att det finns en potential till målgörare. 9p på 15 matcher i slutspelet. Detta är hans tredje seniorsäsong och jag tycker han är på uppgång.

Det som sticker i ögonen är väl att Olofsson får nya chanser hela tiden men Walli bli stoppad som extraspelare varannan match. Det jag tänker är att Walli har potential att bli bättre än Olofsson om han fick mer speltid. Du säger att Walli inte är lösningen på våra problem och det är nog ingen som menar på det heller. Men det är något som skulle kunna göras bättre och ett tecken på Freddans dåliga matchcoachning. Många bäckar små gör en stor å.
+19
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2021-10-16
Värva en dyr stjärnmålvakt för att kompensera för ett uselt försvarsspel. Går nubben "all in" för att upprepa 2018-2019? Man får hoppas att målvaktsryktet är falskt eller att journalisterna missförstått något.
+17
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Olle: Håller med om att vi inte borde byta ut Hanzl. Har läst många klagomål under många matcher nu på vår förstacenter att han inte är tillräckligt bra och gör tillräckligt mycket. Men han har ju gjort 6p på 7 matcher och skulle han fortsätta med det snittet resten av säsongen så kommer han sluta på 44p (på 52 matcher). Jämför det med t.ex. Joakim Lindström som gjorde 45p eller Linus Klasen som gjorde 42p förra säsongen. Känns faktiskt orimligt att förvänta sig att han ska göra mer i vårt bottenlag än vad han gör just nu.

Jag tror folk klagar för att han syns mycket. Tredje mest istid i laget efter LaLeggia och Zajac. Han lyfter till och med 1:30 i istid i boxplay per match, vilket jag inte tror han skulle göra om han var en "legoknekt" som inte brydde sig. Vår andracenter Liljewall spelar en minut mindre per match och har bara gjort 2 assist så här långt. Det är ju den biten som vi måste förbättra, inte Hanzl.

Vi måste helt klart få in mer offensiv bredd om vi ska drömma om play in. Det blir ingen uppgradering av att ersätta spelarna som redan levererar.
+12
Kommentera

Timrå IK > Sv: Försäsong 2021
mikenomad: Jag behövde kolla upp fallet om Sigthorsson och jag kan inte hitta att han friats eller blivit frikänd i domstol. Det som hänt är att han betalat sig ur situationen för att slippa domstol. I hans öppna brev så står det inget om att han nekar till sexuella trakasserier, enbart nekande till "våld". På så vis kan man säga att han är "skyldig" (i folkmun) men han har bara fått "straffet" att be om ursäkt och ge ekonomisk ersättning till offren enligt den förlikning dom kommit överens om.

Brynässpelarna är väl bara anklagade för sina brott vid skrivande stund? Det har väl inte skett något erkännande eller snack om förlikning? Därav blir jämförelserna mellan situationerna rätt konstiga. Frågan är också om denna diskussion egentligen är relevant för detta forum?
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
TiKTenkrat: Skillnaden är att löven hade 10 nordamerikaner under säsongen. Än så länge ryktas det bara två till oss. Därav är jag fortfarande positiv iaf.
+10
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Greg P: Timrå följer smittskyddsläkarens råd. Då tycker du detta: "Smittskyddsläkaren verkar ju vara en fullständig idiot"

Löven bygger ut restaurangplatser genom att hitta kryphål och på så vis bidrar till den ökande smittspridningen i landet. Då tycker du detta: "Tages bar är fullt godkänd."

Dubbelmoralen är så uppenbar. Släpp det här nu.
+18
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Bifbiffen: Blir väl lite konstigt om man skjuter upp finalen när löven är sjuka men när timrå är sjuka så ska vi tvingas lämna WO? Speciellt när timrå mest troligt smittats av löven. Reglerna säger ingenting om att skuldbelägga något lag för coronasmitta heller så jag förstår inte vart du får ditt resonemang ifrån.
+12
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
gso321: Om du läst vårat forum sen match 2 så borde du sett att vi haft ett antal nyreggade konton som inte varit särskilt seriösa med att hålla en diskussion. Alla nya medlemmar sen finalen började kommer tyvärr bli misstänkta om det skrivs kritiserade inlägg.

Med tanke på det du säger om att SHL skulle flytta upp HV71 vid inställd final. Det är säkert möjligt med reglerna och är kanske vad SHL-klubbarna helst vill. Men det skulle vara ett så kolossalt misslyckande för hela hockeysverige att stoppa kvalet två år i rad. Det skulle betyda att man spelade en hel säsong med 14 klubbar under en pandemi där lagen gått back ekonomiskt, behövts stödjas av skattepengar, spelare skadats, man har ökat risken för smittspridning med alla bortamatcher och sen efter allt det så får man inte ut någonting alls. Vad var poängen med alla uppoffringar då? Om platsen i SHL inte är garanterad till ett hockeyallsvenskt lag, varför har vi spelat en hel säsong och nästan hela slutspelet trots alla nackdelar?
+9
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
kolle221: Det är rätt stor skillnad mellan situationerna. Nu är vi i en final där antingen timrå eller löven kommer gå upp. Vem som åker ur SHL är redan avgjort.

Förra året så hade kvalet precis börjat. Vinnaren av Löven-modo skulle få möta ett SHL-lag. Förloraren skulle möta vinnaren av resterande playoff-lag som sedan skulle gå vidare mot det andra SHL-laget. Inget var avgjort då. I år så är allt utom just Timrå-Löven avgjort.
+5
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
mikenomad: Första gången jag läste den så stod det "Timrå och Björklöven har drabbats av covid-19." på första raden. Artikeln är uppdaterad så att det nu står "Björklöven har drabbats av covid-19." istället men den senare meningen "Båda lagen har drabbats av covid-19." står kvar. Gissar på att dom glömde uppdatera den meningen också helt enkelt. SVTs källa verkar bara vara expressen som inte skrivit något om corona i timrå ik.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Modano: Håller med modano. Är det inte dags att någon admin skickar ut John V, Halloj och dk1ng från forumet? Konton skapade idag och dom är inte här för att ha en dialog. Tycker vi helt enkelt borde sluta svara på deras inlägg då det är helt slöseri med tid att skriva till dom.
+13
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
John V: Hoppa hit och hoppa dit. Är det inte dags att man får någon bild på det här "hoppet" som Hartmann påstås göra av Harald, Rahimi och löventrollen? Allt jag sett på videon är att han hinner ta ett skär med höger skridsko innan han bli knätacklad. Hans vänstra ben ändrar inte position innan smällen.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
nectis: Det är lite lustigt hur folk jagar upp varandra på helt obekräftade rykten, skämtförslag, eliteprospectsluskande mm. Det enda nubben sagt är väl "eventuellt en breddforward"? Och Reichenberg skulle väl uppfylla den beskrivningen. Inget jätteskoj men det matchar förväntningarna som Nubben satt.

Erik Karlsson eller Gallo hade varit drömvärvningar. Men att Kookoo skulle skeppa iväg dom är väl lika troligt som att vi skulle släppa iväg Madsen och Lundin till typ norska ligan. Det är motsvarande placeringarna i lagens poängtabell, nr3 och nr12. Har ni siktat in förväntningarna så högt så garanterar ni att det blir antiklimax...
+10
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Olle: Har hört liknande argument förut om andra spelare att man får gratisassist i bra lag. Men man kan ändå jämföra med andra spelare i laget och där har Lindelöf gått om Carlsson, Lerebäck och Ragge i poäng på bara åtta matcher. Argumentet emot honom måste väl snarare vara att han överpresterat nu eller haft "tur". Att han skulle fått 1+5 per automatik känns inte så grundat.

Själv förstår jag inte riktigt Freddans tankesätt att han vill ha kvar Lindelöf och värva en PP-back. Lindelöf är ju redan en budget PP-back så han blir direkt överflödig om vi värvar en bättre sån. Ska bli intressant att se vad nubben hittar på.
+10
Kommentera

Timrå IK > Sv: Mora IK - Timrå IK 2021-01-24
roger_sundsvall: Freddan sa i intervju att han var riktigt nöjd med Lindelöf. Gav inget besked men han nämnde att Nubben har pratat med hans agent. Så det tycker jag låter som att en förlängning är på gång.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Kristianstads IK - Timrå IK back-to-back
Messias : "Det går inte dåligt för löven"

... eller?
Uppladdat:

289x300-tabellpng.png

+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-12-16
Hockeyoraklet: Fast nu är du där igen. "dra ner hans istid", vem ska få mer istid då? Du kan ju inte bara peka på nyförvärv för det kommer inte hända. Vi har dom spelare vi har nu så vi måste väl matcha efter dom förutsättningarna?

Jag kan inte argumentera emot kritiken på Svensson utan det jag stör mig på är din stora överdriften av bristerna. Både på Svensson och på försvaret. Vi släpper in 1,95 mål per match. Det är sjukt bra och bäst i serien. Behöver vi verkligen få ner dom siffrorna ännu lägre? Vill man verkligen börja experimentera där?

Jag tänker också att en anledning vi spenderar lite tid i egen zon är pga att Svensson vinner närkamper, tacklar, täcker skott och styr bort puckar. Lerebäck och Ragnarsson kanske är bättre på att hantera puck än Svensson, men är dom verkligen bättre på att ta tillbaka pucken? Jag ser hellre att vi fortsätter köra som vi gjort dom senaste 17 matcherna än att börja vaska om direkt efter en förlust.
+6
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-12-16
Hockeyoraklet: Nu har du klagat på Svensson så många gånger att jag måste fråga, vilken back är det som du tycker är bättre och borde flyttas upp? Är det Carlsson, Lerebäck, Eckmyhl eller Ragnarsson? För det är så lätt att i frustration säga "bänka han!" utan att tänka efter. Men om du fortfarande inte kan släppa att Svensson får istid så måste det väl betyda att det är någon annan du vill se på hans plats?

Jag minns från timråpodden att Jimmys avancerade statistik visade att våra tre bästa backar var Hardegård, Westerlund och Svensson. Det är även dom som får mest speltid i laget. Jag tror inte vi kan göra bättre backpar än vi redan har. Och på något vis så har vi ändå lyckats släppa in minst mål i hela serien med dom. Så är det verkligen fel att Hardegård och Svensson spelar mest?

För mig känns det rätt ogrundat att döma ut Svensson eller Hardegård så fort dom gör misstag. Flera som ofta klagar på Hardegårds passningar, men enligt Jimmy hade han klart bästa passprocent i hela laget. 91-94%, ska man då verkligen fokusera på dom 6-9% av passningarna som går fel? Tänker att det blivit lite samma sak med Svensson och att han "inte hänger med" i defensiven.
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Silly: Först skickar du en intervju att Ohlsson säger att han gillar modo, en klubb han skrivit på för. Sen sitter du och gottar dig i intervjuer där familjemedlemmar till en spelare säger att dom börjat heja på hans lag? Och du tror att detta är något speciellt eller unikt med modo?

Du är inte bara en clown, du är hela jävla cirkusen.
+14
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Rytter: För mig verkar det rätt uppenbart att din kritik mot Nubben inte är sportslig utan enbart personlig. Därför blir det rätt svårt för mig eller någon annan att komma med något övertygande argument. Men till skillnad från dig så kan jag skriva ner lite fakta för din bild stämmer inte över med verkligheten.

Ett exempel på detta är att din tidslinje angående AHL-lånen. "Först så var det helt ointressant för Timrå ... För att sedan någon vecka senare låna in spelare trots att samma premisser gäller". Nubben gjorde sitt uttalande den 2:a september, ligan bestämde att lagen fick ta in max 4 spelare på lån den 11:e september (9 dagar senare), Nubben öppnade för att låna spelare den 21:a september (10 dagar efter ligans beslut) och Boqvist blev klar för lån den 3:e oktober (13 dagar senare). Det gick alltså 19 dagar för Nubben att börja svänga åsikt i media, inte "någon vecka senare". Det tog sen 13 dagar att bestämma sig för att faktiskt låna. Under samma period 2:a sept - 21:a sept så lånade 7 klubbar in 12 spelare. Sen mellan 21:a sept - 3:e okt så lånades 5 ytterligare spelare in. Sen kan man lägga till att timråspelarna gav grönt ljus för att ta in AHL-lån den 28:e sept.

Hur kan du påstå att alla dessa saker inte ändrar premisserna? Det känns inte otänkbart heller att när Nubben förhandlade med agenterna så fick han även info om att NHL/AHL-starten kommer skjutas upp. Så att dessa lån skulle gälla över en längre tid och inte bara till mitten av november. Att lånen skulle påverka säsongen mer än vad han skulle vilja påverkade nog också hans beslut att behöva låna själv.

Men det där om Steen är så jävla gammalt nu. Jag håller inte alls med din beskrivning av situationen och du ger inga källor. Så jag orkar inte ens besvara ditt påstående. Att du sitter och är bitter över något Nubben sa för åtta år sedan förstärker bara min bild att din kritik bara är personlig.
+15
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Rytter: "(Glader) har bytt fot ... och det kommer han säkert ge en förklaring till"
Hur kommer det sig att när Glader ändrar åsikt så förväntar du dig bra förklaringar som du redan verkar gå med på, i min tolkning. Men när Nubben ändrar åsikt så är det helt oacceptabelt och han måste stå exakt för vad han sagt nu i all framtid?

Jag tycker du känns barnslig att hänga upp dig så hårt på något han sagt när läget var så oklart. Det är väl mycket möjligt att Nubben fortfarande inte tycker att lagen i HA ska få låna spelare på oklar tid, men nu har alla andra lagen gjort det så måste man hänga på själva.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Kristianstads IK 2020-10-18
Sputnik: Jag tror jag bryter lite i ämnet och tar upp lite intressant fakta om antalet forwards i powerplay istället. Hittade en länk om det som jag läste för några år sedan. Det verkar som det slog över i popularitet att ha fyra forwards och en back i NHL säsongen 2014/2015. Det står en del statistik här om det: https://hockey-graphs...powerplay/

Slutsatsen var att det ledde till lite bättre corsi och skottprocent jämfört med tre forwards och 2 backar. Det ledde också till 8 mer mål per säsong och 1,25 mer vinster.

Hittade även en annan länk nu som är nyare https://www.tsn.ca/ta...e-1.930490 Och den säger att fyra forwards och en back resulterar till 1,2 extra mål per 60 minuter. Så det är inte bara en modern trend eller något hockeytränarna fått för sig, statistiken säger att det är optimalt att spela som vi gör.

Håller med om att bara Hardegård vet hur man får igenom pucken på mål. Kunde man kombinera Westerlunds högerfattning, händer och spelfördelning med Hardegårds skott så hade dom tillsammans varit en perfekt PP-back!
+9
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Kristianstads IK 2020-10-18
Sputnik: 4 forwards och 1 back är dock normen i modern hockey. Så det betyder bara att Freddan inte håller tillbaka vårat PP.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
hockeyärnice: Menar du introlåten när dom skulle åka in på isen? Jag tyckte det lät som Satisfy av Nero.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Otto1: Ännu mer bekräftelse https://twitter.com/i...0659909632

Elite prospects tolkar detta som "confirmed" och har satt Lundeström i vårt lag redan. Men hittade inget på våran hemsida om det.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
TIK1928: Jag tror inte heller att vi får någon Elias Pettersson, men vi behöver väl inte sprida osanningar för det? Han har inte ordinarie kontrakt, han är fortfarande på sitt rookiekontrakt. Alltså samma typ av kontrakt som Boqvist sitter på. Så EP kan skickas ner till AHL om Vancouver skulle vilja det.

Anledningen att vi fått just AHL-spelare till HA är väl pga att dom inte spelat på länge? Och det är tveksamt om det ens blir någon säsong för dom? Det blir en win-win för både nordamerikanska klubbarna och europeiska klubbarna. Deras spelare får utvecklas hos oss och vi får deras spetskompetens. Alternativet är att AHL-spelarna tränar själva ett helt år, vilket inte brukar leda till så mycket utveckling.

NHL-säsongen slutade alldeles nyss och säsongen är planerad att dra igång igen första december. Så NHL-spelarna har fått sina sommarsemestrar flyttad till nu och dom brukar behöva den tiden för att vila ut och läka sina skador dom dragit på sig under säsongen. Det är pga det som jag tänker att Vancouver inte vill låna ut EP. Han behöver inte få någon extra speltid utan Vancouver vill bara ha honom fräsch och pigg till säsongen startar. Och detta gäller såklart alla andra klubbar och deras ordinarie NHL-spelare.

Så jag fattar inte alls varför Nubben sitter och drömmer om EP. Vad skulle Vancouver tjäna på en sån utlåning? Jag tror hela NHL-säsongen skulle behövas ställas in för att EP-utlåning skulle vara på tal.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Clay.2: Nu blir till och med jag rätt less på dig. Du säger du har "ingen förståelse för dom som knarkar", men samtidigt snackar du om straff, "stå sitt kast", "han vet vad han gjorde" etc. Det framstår för mig bara som otroligt okunnigt att ha så starka åsikter om något du själv erkänner att du har noll erfarenhet av och noll intresse av att förstå.
Har du något argument för vilket sorts ytterligare straff han borde få och hur det kommer hjälpa honom och "säljaren, tillverkaren, samhället"? Eller är du bara här inne och ska klaga för att klaga som du oftast gör? Om du planerar att skriva ett till svar där du bara upprepar "jag gillar inte knark" så behöver du inte svara.
+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
TIK-Lund: Jag tycker det är rätt så stor skillnad mellan Svensson och Söderberg. Nu har jag bara sett Svensson spela i NHK två gånger förra säsongen, men jag lyckades lägga märke till honom båda gångerna. Den där stora jävla nummer "5" som känns som han är inne hela tiden. Tar puckarna och spelar ur zon varje jävla gång. Kan inte minnas att jag någonsin tänkt så om Söderbergs spel. Sen verkar du helt glömma bort att Svensson varit båda assisterande och lagkapten i Almtuna i 6 säsonger. Han har också 6 olika kval upp/ned som han varit med och spela. Kolla lite stats också. 43 tacklingar för Svensson jämfört med Söderbergs 10 tacklingar senaste säsongen. Jag tycker det är en rätt så rejäl uppgradering på den positionen.

När du jämför Liljewall och Ohlsson så borde du också tänka på att Liljewall har haft A och C på bröstet i 7 säsonger av hans karriär. Han har spelat kval upp/ned och playoff 10 gånger. När Rögle gick upp 2015 så var han lagets poängkung i kvalet. Du verkar inte lika pessimistisk på Blomqvist men jag vill ändå lägga till att han likt Liljewall också spelat playoff/kval 10 gånger. Varit assisterande och lagkapten i 5 säsonger. När leksand gick upp till SHL 2013 så var han näst bäst poänggörare i kvalet. Jag tror att det är sånt här Nubben tänkt på med värvningarna. Spelare som haft stora roller i kval tidigare och även lyckats avgöra.
+9
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Nisse på Mon or: Nu när Per Svensson och Lindholm ryktas vara "klar" så börjar Nubbens pusselbitar om laget falla lite på plats. Eftersom vi vet att vi ska börja med 12 forwards, 8 backar och 2 målvakter och att Nubbens påstått att det ska bli "minst 5 nyförvärv" så kan man räkna ut att forwardsidan är helt klar nu. 7 på kontrakt + Lodin, Blomqvist, Liljewall och Lindholm = 11. Under intervjun så sa Nubben att sker förhandlingar med EWW och han hoppas på att han blir kvar = 12 forwards. Vill EWW inte stanna så kan det bli ett nyförvärv till där, men det kändes väl inte som han skulle spela i topp6 så det blir nog inget jättehäftigt nyförvärv i sånna fall.

Svårare att säga om backsidan. 4 på kontrakt + Svensson + Westerlund = 6 backar. Vi vet att Lander lämnar och jag är högst tveksam på att Söderberg får förlängt. Så Albin Carlson är den enda kvarstående backen som kanske får förlängt. Men sen behöver vi minst en back till för att komma upp i 8. Så 1-2 till nyförvärv på backsidan måste vi räkna med (kanske 3 om Westerlund tänker lämna). Oklart om det blir spetsvärvning eller bredd. Det enda man kan klura på är att Nubben sa att det stora utropstecknet till kommande säsong "har jag inte presenterat ännu".

Andramålvakt påstås vara klar, men sen sa Nubben att Ohre är ett "hett alternativ". Vet inte om man ska tolka det som att Ohre är den "klara" målvakten. Är Ohre+Carlson+Westerlund klara så kommer vi sluta på 5 nyförvärv, det minsta antalet som Nubben sagt. Så det känns rimligt på att Nubben satsar på att behålla Ohre, Carlson, Westerlund och EWW. Resterande spelare från förra säsongen, Jansson, Kaijser, Fjellström, Nässén och Söderberg får inte plats i detta bygge.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Bragd-Birger: Det här blir ju bara bättre och bättre!
Uppladdat:

348x300-verkligscreenshotpng.png

+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Mora IK 2019-11-22
Gorkyman: Gick in och kollade på statsen för Harde. Har inte läst så noga här inne men många verkar tycka Hardegård är en dålig back. Men enligt statsen så är han en av våra bästa. 6p på 14 matcher, vilket bara är ett poäng bakom Westerlund som leder våran backliga. +4 i +/- också (även om alla inte gillar den statistiken). Trots det så spelar Hardegård bara ca 17 min per match medans Westerlund spelar nästan 21 minuter. Kanske minns fel med många av Westerlunds poäng kom tidigt på säsongen när vi hade omänskligt bra PP. Jag tycker själv att hans form tyvärr sjunkit en hel del sen dess.

Så egentligen så är Hardegård en mer effektiv back i offensiven just nu. Mer subjektivt sett så tycker jag han skjuter bäst av alla backar. Westerlund var aldrig ett hot i PP på pointen. Däremot tycker jag Westerlunds förmåga att ta emot och passa pucken varit bra hela serien. Vilket har lett till långa PP-anfall. Något som jag inte sett Hardegård göra. Blir intressant att se om ett bättre skott kommer väga upp för sämre en spelfördelning.
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Karlskrona HK 2019-11-03
mikenomad: Jag är lite förvånad att så många tror att ett tränarbyte skulle vara ett alternativ. Nubben har sagt om och om igen att han aldrig sparkar tränare. Är det ingen som minns intervjun efter vi gick upp där Nubben pratade om sin kompis Freddan. Där sa han att Freddan skulle sitta kvar så länge som han är sportchef. Så ska vi byta tränare så måste antingen Nubben sparkas eller så ska Freddan avgå frivilligt. Inget av det känns särskilt troligt i min värld.
+5
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2019-09-22
Sputnik: Håller helt med. 5p tack vare Brattström och Dahlén i mina ögon. Spelet annars känns inte alls bra. Hoppas innerligt att Nubben övertalar Westerlund att stanna. Den enda backen i laget som kan göra något vettigt med pucken.

Freddan har spelarmatchande är fortfarande uselt. T.ex. varför spelade han Madsen i 3 mot 3. Han är varken spelskicklig eller snabb. Allt han gjorde var att dra på sig en interference. Får otäcka flashbacks till kvalet mot oskarshamn där han envisades med att köra wedin och madsen ihop. Förstår inte vad madsen ska bidra med i något annat än en checking-line.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Rytter: Jag tycker du bygger många halmdockor som du argumenterar emot i dina inlägg idag. Det är väl ingen här som har sagt att Dahlén borde fått en plats i NHL? Eller att han skulle vara lika bra som Ovechkin? Eller att Dahlén besitter bra defensiva förmågor?

Sen det här med om han har "vilja" att jobba på defensiven? Ja, det tror jag. Hela tvisten med Vancouvers GM och Uticas tränare handlade om dålig kommunikation. Gjorde Dahlén fel blev han bänkad. Han har aldrig gått ut och klagat på den roll han hade eller den istid han fick. Det är Vancouvers GM och fans som spred dessa rykten. Det jag läst i intervjuer är att Dahlén inte fick någon kommunikation om varför han blev bänkad eller exakt vad han gör för fel.

Så jag tror det är det andra du skrev om "kunnande" som saknas. Han behöver coachas i hur han ska spela defensivt. Och då menar jag inte management by fear där man skäller ut spelare och bänkar dom. Jag kan tycka att världens bästa liga skulle kunna vara bättre på att hantera olika personligheter... Den här amerikanska "macho"-stilen på ledarskap fungerar inte på alla och är inte alls den mest effektiva ledarstilen. Många lag har fortfarande inte utvecklats på den biten. Jag hoppas San Jose är bättre.
+18
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2019-2020
Bojan klar för två år!
+18
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Silly Season 2019-2020
Backhandflipp: Jag har försvarat Boyce tidigare och kommer göra det igen. Vi snackar alltså om en defensiv forward som gjort 20+ poäng i 4 av sina 5 säsonger med 9-15 mål per säsong. Han har missat 10 matcher sen han blev ordinarie spelare. Det är alltså 10 grundspelsmatcher på 7 säsonger. Han är bara 25 år gammal så han har kanske inte ens nått sin peak ännu på prestation. Enda som talar emot är om han skulle ha motivationsproblem eller om han vill lägga av. Tänker på det här att han vill ha ett jobb vid sidan om. Att Boyce bara gjorde 7 poäng i SHL tycker jag inte säger så mycket. Han är inte tillräckligt bra för att producera i SHL och det var nog ingen som förväntade det heller. Men han är helt klart en bra spelare på HA-nivå.

Tänker att Madsen också gjorde 7p under säsongen. Har vi tur så kan han kanske göra 20-25p i HA om man konverterar om poängen enligt hur Boyce presterat. Båda är lite lika på det sättet att dom är främst defensiva forwards som inte har skadebekymmer. Och Madsen har faktiskt producerat tidigare i karriären. Gör han 20p så skulle jag vara ganska nöjd med att han stannar. Men det är lite samma sak som med Söderberg. Det är inte dåligt att han får förlängt men sett till sammanhanget så kan man fråga sig om det verkligen är det sista som ska in i laget. Med Boyce är vi uppe på 12 forwards nu.
+13
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Silly Season 2019-2020
Sputnik: Ska vi bara ha 8 backar så blir jag rätt orolig. Jag förstår inte hur nubben tänkt med dessa värvningar:
Carlson: Skaderisk
Westlund: Skaderisk
Hardegård: Skaderisk och ska opereras
Lander: Div1-back
Lerebäck: Aldrig spelat en seniorsäsong
Söderberg: Missade i princip hela förra säsongen
Nielsen: Endast 15 matcher spelade på seniornivå

Jonathan Carlsson är vårt mest trygga kort när det gäller att prestera en hel säsong. Resten av backsidan känns som en chansning. Finns inte en enda offensiv HA-back med i truppen. Är tanken att Hardegård ska styra vårat PP från blå? Nielsen? Om ingen kliver fram och utvecklar sitt offensiva spel så kommer det bli krampartat PP igen.

Tycker det är lite samma sak på forwardsidan. Chansar på att Wahlgren, Nässén, Fjellström och Jansson ska utvecklas bli bra producerande spelare. Dom är helt klart spännande, men det känns så jävla otryggt att laget är byggt på att dom ska blomma ut. Kan bli topplag om vi har riktigt tur och bottenlag om vi har riktig otur. Hartmann ser ut som det enda säkra kortet på producera offensivt. Det är klyschigt men vi skulle behöva en sån där fräsig förstacenter och en (offensiv) toppback för att detta lag ska kännas som ett topp 5-lag. Men jag får väl hålla förväntningarna låga då alla lag letar sådana spelare.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Silly Season 2019-2020
Otto1: Temat är alltså hemvändare för säsong 19/20. Westlund, Carlsson, Lander och nu Lööke. Då väntar jag med spänning på Murley! Vi behöver ju en rutinerad förstacenter!
+11
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Länkar video om man vill se situationen istället för att läsa alla jävla artiklar. Blir så less att AB ska skriva massa text om det istället för att bara visa händelsen. Jag håller med om att det inte borde varit matchstraff men jag gör hellre den bedömningen själv än att lita blint på Wennerholms gnälltext.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
kallekoskinen99: Nu är jag ganska vinklad i frågan men jag tycker det är ganska vidrigt hur många fans/ledare i NHL beter sig i denna situation. Världens bästa och även mest bortskämda liga. Massor av anklagelser mot spelare utan några som helst belägg. "Ville inte göra jobbet för att ta sig upp" "Krävde NHL-plats" "Ljuger om trade:en" är några av sakerna som han anklagats för. Våra kommentarer om Mattias Guter framstår som snälla i jämförelse med det flera av vancouver-fansen tycker.

Utica tappade Palmu tidigare under säsongen. Precis som med Dahlén så var det problem med coachen då också. Det är ofattbart för mig hur en farmarliga, där man ska utvecklas, har coaching-stil som skäller ut spelare och bänkar dom vid misstag. Hur ska dom kunna förbättra sitt spel när dom bänkas? Hoppas San José har lite vettiga AHL-coacher så Dahlén får ha roligt att spela hockey igen.
+11
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Hockfan: Jag är också rätt besviken. Men enligt vancouvers GM så var det faktiskt Dahléns agent som ville ha en trade. Det påstås att Dahlén tycker han var redo för NHL och det är därför han vill byta klubb. Låter konstigt att han skulle kräva en NHL-plats. Gissar mer på att det är varit något problem i Utica med laget/coachen. Hoppas det går bättre för han i San José!
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Angående din parentes-fråga så det var lite så jag försökte säga med Burns. Så vi tänker nog lika där. Jag tror också att en mentaltränare skulle hjälpa. Borde vara betydligt billigare än en värvning. Använder vi kanske redan sånt? Tyckte Wedin pratade om det på någon timråpodd men jag förstod inte om det bara var privat eller inte. Jag har många gång känt att Svedberg skulle behöva prata med någon om sina raseriutbrott. Mattson höjde sig rejält efter han träffade en mental coach iaf.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Nu kanske jag missar poängen men nog hade väl Brent Burns i Timrå haft en enorm påverkan? Han är ändå en av dom bästa offensiva backarna i hela världen. Gör mer än en poäng per match i NHL, världens bästa liga. Skulle inte alls blivit förvånad om han vann SHLs poängliga om han spelade hos oss. Även vår defensiv skulle bli bättre för puckinnehavet ökar med honom på isen = mindre chanser bakåt.

Dahlén tycker jag hade en stor påverkan på oss förra säsongen. Visst var vi bra utan honom (ledde serien redan innan han kom hem) men han bidrog ändå men en riktigt stabil offensiv. Gjorde 44p på 44 matcher. Jag tänker att men honom i laget så gjorde vi typ ett mål mer per match. Det blev säkert ganska många fler vinster/oavgjorda matcher på den säsongen av det. Och behöver man ens säga något om hans matcher mot Leksand?

Min åsikt är alltså att nog fan kan det räcka med en enda spelare för att vända på allt. Är väl som vanligt en prisfråga eller att bara ha tur med att hitta dom.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2019-01-10
JanneH: Gallo-Olofsson-Persson körde vi med i kvalet. Kanske dags för återförening?
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Läste den också alldeles nyss. Tycker detta svar från Drugge var ganska oroväckande: "Man går runt och grubblar mycket på varför man inte får spela och vad man ska göra bättre".
Känns som ett stort misslyckande av coachen ifall en spelare inte förstår varför han blir bänkad. Det märks ganska tydligt på svaren att han blivit väldigt negativt påverkad av situationen. Stannar bara för att han verkligen vill få spela på SHL-nivå om jag tolkar rätt. Freddan sa att dom hade ett bra snack "idag" och att Drugge vet vad som Freddan förväntar sig. Det låter som något snack dom borde ha haft för flera veckor/månader sen. Oavsett om Drugge platsar eller inte så känner jag mig upprörd över hur dåligt coacherna hanterat honom.

Freddan tycker Drugge måste bli bättre på "defensiven och fötterna". Är väl rimlig kritik på en back. Konstigt att det gäller för Drugge men Jalasvaara har ett frikort...
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Dr.Krykov: Vad menar du med några? Djurgården lånar Axel Jonsson Fjällby från AHL, det är en spelare. Växjö värvar EN finne (inte flera) som bara kunnat spela totalt 50 matcher på tre senaste säsongerna, hur många matcher kommer han spela i Växjö? Han fick bara kontrakt fram till 15:e januari dessutom. Lindqvist till Färjestad är ännu ett lån. Timrås motsvarighet på lån vore Dahlén. Känns oschysst att försöka lura tillbaka honom till ett bottenlag. Han har också tydligt sagt att det är AHL som gäller. En annan är Emil Pettersson men han letar kontrakt i Europa för nästa säsong. Vilka menar du att vi kan låna hem i sånna fall?
Klart att du bara tittar på specialfall eller förvränger siffrorna för att få rätt.
+6
Kommentera

·